2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Karahallı'da göç ve işsizlik bitecek

AK Parti Karahallı Belediye Başkan Adayı Şakir Dursun, ilçenin sorunlarını çözmek için göreve talip olduğunu ifade ederek, işsizlik nedeniyle yaşanan göç sorununu çözeceklerini söyledi.

Uşak’ın Karahallı İlçesi’nde AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olan Şakir Dursun, ilçenin sorunlarının çözümündeki en büyük eksikliğin liderlik sorunu olduğunu kaydetti. İlçedeki liderlik sorunu nedeniyle artan işsizliğe ve göçe çare bulunamadığını savunan Dursun, istihdama yönelik projelerle göçü önleyeceklerini ifade etti.

Karahallı’nın Türkiye ve Uşak için önemli bir ilçe olduğunu tarihi Clandras köprüsünü turizme kazandıracaklarını belirten Şakir Dursun, “Türkiye sermayesini elinde bulunduran 15 ilçeden bir tanesiyiz. Şuanda bu potansiyeli kullanamıyoruz. İstanbul başta olmak üzere bir çok şehirde önemli başarılara imza atmış iş adamlarımız var. İlçemizde liderlik sorunu olduğu için bu potansiyeli harekete geçiremiyoruz. Klasik belediyecilik değil istihdama ve geleceğe yönelik projeler üreten bir belediye anlayışı ile yola çıktık. Kurulma aşamasında olan bir sanayi bölgemiz var. Buraya yatırımcı çekerek işsizliği önlemek istiyoruz. Bunu gerçekleştirebilmek için Karahallı’lı iş adamlarımızın ve diğer yatırımcıların ilgisini çekmemiz gerekiyor. Yatırım için cazip koşulları oluşturup alt yapı hizmetlerini garanti etmek zorundayız. Bu sayede hem gençlerimize iş imkanı sağlarız hem de ilçemizin gelişmesine katkı sunarız.”dedi.

Uşak Üniversitesi’ne bağlı Karahallı Meslek Yüksek Okulu inşaatının tamamlandığını ve önümüzdeki yıllarda öğrenci sayısının artacağını da belirten Şakir Dursun, “Öğrencilerin barınma sorununu çözmek için yurt inşa edeceğiz. İlçede meydan düzenlemesi yok bu eksikliği gidereceğiz. İlçemizin tanıtımı için hayati önem taşıyan Clandras köprüsünü ve o bölgedeki elektrik santralini devreye sokacağız. Şuanda Clandras’ta 1959 yılında kurulmuş bir elektrik santrali var. Bu tesisi modern hale getirip elektrik üretmeyi planlıyoruz. Bu konuyla ilgili projelerimiz var”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 12:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?