2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Karahanlı OSB yatırımcı bekliyor

Uşak'ın Karahallı İlçesi'nde yeni kurulan Organize Sanayi Bölgesi yatırımcı bekliyor. İlçe kaymakamı Mehmet Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada Karahallı Organize Sanayi Bölgesinin gerekli onaylarının çıktığını belirterek bölgeye yatırımcıları beklediklerini kaydetti. 

Karahallı Organize Sanayi Bölgesinin parselasyon çalışmalarının tamamlandığını çok çeşitli sanayi kuruluşları düşünülerek parsel büyüklükleri ve en küçük işletmeden en büyük işletmeye kadar cevap verebileceğini dile getiren Kaymakam Yılmaz, " Organize Sanayi Bölgemizde 4 bin metrekareye kadar 68 parsel, 7 bin metre kareye kadar 8 parsel, 15 bin metrekareye kadar 14 parsel ve 15 bin metrekare üzeri 5 parsel olmak üzere 95 adet parsel bulunuyor. Bununla beraber bölgenin en acil ihtiyaçlarından olan ilk planda yapılaşmaya müsait konumda bulunan yollardan Bin 300 metrelik bölüm stabilize malzeme ile kaplandı. Su ve elektrik tesisatı tamamlanmıştır. 

Ayrıca 2007 yılında Uşak'a olan karayolu güzergahını değiştirerek yaklaşık 15 kilometrelik bir kısalma sağlayacağız. Yeni yapılacak yolun 20 kilometresini İl özel İdaresi geriye 20 kilometrelik kısmı ise Karahallı İlçesi köylere hizmet götürme birliğinden yapacağız. Yolun bitmesi ile hem Karahallı ilçesine geliş mesafesi azalacak hem de Organize Sanayi Bölgesi ve Clandıras Bölgesine geliş ve gidişler kolaylanmış olacak" dedi. 

Karahallı OSB'ye taleplerin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken kaymakam Yılmaz, "İlk olarak arsa talebinde bulunan Kartaş A.Ş isimli firmaya 17 bin 311 metre kare alan tahsis ettik. Bu alanın yaklaşık 2 bin 400 metrekaresindeki kapalı alan inşaatı tamamlanmak üzere. Mobilya konusunda yatırım yapacak olan firma 70 kişiye istihdam sağlayacak. 

Ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde pekmez işletmesi kurulması amacı ile 15 bin metre kare alan tahsis edilmiştir. Bu alanın 500 metrekare kapalı alan sahip olacak olan işletme 50 kişiye istihdam sağlayacak. Bununla beraber Mertcan koltuk isimli firmaya 5 bin 955 metrekare, tufan tekstil'e 3 bin 211 metrekare, Ömer Türkmen isimli şahsın talebi de değerlendirilerek 2 bin 490 metre karelik arsa tahsis sözleşmesi yapılmasına karar verildi. Bunların yanı sıra ciddi anlamda yatırım yapmak isteyen birkaç firma ile de görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 14:48:51
Güncelleme :1 Mart 2007 Perşembe 14:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MÜFİT VURAL IP: 212.156.57.xxx Tarih : 10.03.2007 10:13:12
Sayın Başkanım sizi tebrik ederim karahallı ilçemize bu zamana kadar yatırım çekme konusunda elle tutlur bir iş yapan olmadı bunun sonucu da göç oldu allah kolaylık versin çalışmalarınızı hız kesmeden devam edin ilçemizin her gecen gün küçülüp dağılması beni kahrediyordu her defasında neden bizim zenginlerimiz istanbul denizli bursaya yatırım yapıyorlar buna bir dur diyecek yokmu diyordum haydi hayırlısı. ben külköylüyüm istanbulda işci olarak çalışıyorum saygılarımla