2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Karun Hazineleri davası sürüyor

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçaları arasında gösterilen Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiği iddiasıyla ilgili davaya, devam edildi.

Biri tutuklu toplam 10 sanığın yargılandığı dava, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.
Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmaya, ''Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet, zimmete iştirak'' suçlarından yargılanan tutuklu sanık eski Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü K. A., ile tutuksuz sanıklardan F. E. ve U. S. katıldı. Tutuksuz sanıklar S.Y., M.P., H.E., A.D., İ.B., B.Y ve F.İ. duruşmaya katılmadı. Duruşmada Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden mahkeme tarafından yazılan yazıya verilen cevap okundu.


Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Kanatlı Denizatı Broşunun sahteşiyle değiştirildiğinin yapılan bilirkişi raporlarıyla kesinleştiğini, söyleyen Savcı Ender Karasuil, Uşak Arkeoloji Müzesi eski Müdürü K.A. ve U.S. hakkında Türk Ceza Kanunun 44. maddesi gereği nitelikle zimmet suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Savcı Karasuil diğer sanıklar M.P., F.E., H.E.’nin nitelikli zimmet suçuna yardım suçunu işledikleri gerekteçesiyle cezalandırılmalırını, F.İ., A.D., S. Y.’nin zimmete iştirak suçu ile ilgili yeterli delil olmadığı için ayrı ayrı berat etmelerini, ancak tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle cezalandırılmalarını, İ.B. ve polis memuru B.Y.'nin ise işlenen suçu bildikleri halde yetkili makamlara bilgi vermedikleri için cezalandırılmalırını istedi. Sanık avukatları mahkeme heyetinden yazılı savunma vermek için ek süre talep etti.
Mahkeme, Uşak Arkeoloji Müzesi eski Müdürü K.A.'nın tutuklunun halinin devamına karar verirken, davayı 13 Şubat 2009 tarihine erteledi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 08:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ulusal64 IP: 88.244.109.xxx Tarih : 18.01.2009 00:33:56

Ergenekon davasıyla yakın zamanda oluyor hep Ergenekon'a bağlayacaklar bu gidişle.