2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Karun Hazineleri'ne 'paslı' tanıtım

Yerli ve yabancı turistleri bilgilendirmek için İzmir Ankara karayoluna 8 yıl önce konulan tabela bakımsızlıktan çürüdü.

Uşak'tan kaçak kazıyla çıkarılıp yurt dışına kaçırıldıktan sonra, ülkeye iadesi uzun süre gündemden düşmeyen Karun Hazineleri'nin tanıtımı, paslı bir tabelayla yapılıyor. Günde yaklaşık 40 bin aracın geçtiği İzmir-Ankara karayoluna yıllar önce konulan "Karun Hazineleri Uşak'ta" yazılı tabela, görenleri şaşırtıyor.

MÜDÜRLÜK BİLİYOR
Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesi davasıyla da kamuoyunun gündemine gelen Karun Hazineleri için İzmir-Ankara karayoluna yıllar önce tabela kondu. Ancak bu tanıtım tabelası eskiyip, üzerindeki yazılar pastan okunamaz hale gelmesine rağmen yıllardır yenisiyle değiştirilmedi. Konu hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk tabelanın durumundan haberdar olduklarını belirterek, bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi. Arıtürk, "Uşak'ın iki girişinde de tabelamız var. Ankara'dan İzmir yönüne olan tanıtım tabelamızı güzelleştirdik. Fakat, İzmir'den Ankara yönüne olan karayolu üzerindeki tabela ise 8 yıl önce yapıldı. Bizim tarafımızdan Karun Hazineleri'nin Uşak'ta olduğunu belirtmek için konulan tabela maalesef bu zaman içinde küflenip paslanarak eskidi. Tabelayı yenisiyle değiştireceğiz" dedi.

Bu tür tabelalar konusunda belediyenin sorumluluğunun bulunmadığına dikkat çeken Uşak Belediye Başkanı MHP'li Ali Erdoğan da, "Karayolları üzerinde bulunan tabelalar tamamen sahiplerinin sorumluluğunda. Bu nedenle bakımları da o kurumların görevi. Tabelanın Uşak için önemli olduğuna inanıyoruz. Karun Hazineleri'nin ilimizde sergilendiğini gösteriyor. Gerekirse biz de sahip çıkarız" diye konuştu.

Yeni Asır
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 09:47:36
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?