2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kasa hırsızları gözaltında

Uşak'ta yaklaşık bir ay önce bir iş yerinden içerisinde 400 bin TL çek ve senet bulunan çelik kasayı çaldığı iddia edilen 6 kişi jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar arasında Uşak Manavlar Odası Başkanı Özdemir Ayhan’ın oğlu da bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre Uşak toptancı, sebze ve meyve halinde Veysel K’ya ait işyerinde içerisinde 300 bin TL senet ile 100 bin TL çek bulunan çelik kasa kimliği belirsiz kişiler tarafından bir ay önce çalındı. Olay üzerine işyeri sahibi Veysel K. çelik kasayı çalan hırsızlardan şikayetçi oldu.

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri hırsızlık olayıyla ilgili yürüttükleri soruşturma kapsamında çalınan çeklerin bir bölümünün piyasaya sürüleceği yönündeki bir ihbarı değerlendirdi. Çek ve senetleri takip eden jandarma, bir bankada çalıntı çeklerden bir kısmını bozdurmak isteyen zanlılardan R.T.'yi (32) önceki gün göz altına aldı.

Jandarma ekipleri R.T.’nin ifadesini alarak hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Jandarmanın operasyonu sonucu aralarında Uşak Manavlar Odası Başkanı Özdemir Ayhan’ın oğlu Ö.A’nın (25) da bulunduğu İ.G. (32), Ö.U. (34), K.T. (37) ve İ.A. (30) yakalanarak göz altına alındı.

 Zanlıların evlerinde yapılan aramada işyeri sahibi Veysel K.'ya ait çelik kasa ile çek ve senetler bulundu. Zanlılardan Ö.U. , K.T. ve İ.A. jandarmadaki sorgularının ardından soruşturmayı sürdüren savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler R.T., İ.G, ve Ö.A, ise bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 16:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?