7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Kayaağıl'da 2 termal kuyu açılacak

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak'ı "Termal Kent" yapmak istediklerini ifade ederek, Kayaağıl bölgesindeki kuyu açma çalışmalarında 70 derce sıcak suya ulaşmayı umut ettiklerini söyledi. 2013 yılında bölgede iki adet kuyu açacaklarını belirten Erdoğan, "Açtığımız kuyularda 70 derece sıcaklığa ulaşırsak bu suyu kent ısıtmasında kullanacağız" dedi. 

Kayaağıl bölgesinde şuana kadar 3 kuyu açtıklarını ve 53 derece sıcaklığa ulaştıklarını belirten Ali Erdoğan, hedeflerinin ence 70 sonra da 120 derce sıcaklığa ulaşmak olduğunu söyledi. Yürüttükleri bu çalışmalara "Termal Kent" projesi adını verdiklerini de belirten Ali Erdoğan, 70 derecelik suyu ısıtmada, 120 derecelik suyu ise elektrik üretiminde kullanacaklarını bildirdi. Kayaağıl bölgesini 30 yıllığına Uşak Belediyesi'ne kazandırdıklarını da anlatan Ali Erdoğan, "Bu bölgenin termal kullanım hakkını 30 yıllığına belediyemiz adına tescil ettirdik. Belediyemizin izni olmadan hiç kimse Kayaağıl mevkiinde termal kazı yapamaz. Bunu önemsiyoruz. Çünkü Uşak Belediyesi için bu bir kazanımdır" dedi.

Komşu illerin termal turizm konusunda belli bir mesafe kat ettiğini ancak Uşak'ın henüz hiçbir atılım gerçekleştiremediğini de belirten Ali Erdoğan, Uşak'ın birkaç yıl içerisinde Türkiye'nin en önemli termal merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi. Kayaağıl bölgesinde inşası devam eden tesis ve apartların 2013 yılında hizmete açılacağını anlatan Erdoğan, "Biz yatırımlara öncü olması açısından bir tesis inşa ediyoruz. Yapacağımız apartlarla tesisi çekim merkezi haline getireceğiz. Normal termal tesis anlayışının dışına çıkarak çamur banyosu bölümü de oluşturacağız. Çünkü ilgili bakanlıklara yaptırdığımız analizler sonucu bu bölgedeki suyum 19 ayrı hastalığa iyi geldiğini tespit ettik. Bölgenin doğası ve suyun kalitesi termal turizmde komşu illere karşı bizi avantajlı duruma getirecek. Uşak'ın geleceğinin termalle şekilleneceğini, gelişeceğini düşünüyoruz. Bu bölge dışında Hamamboğazı ve Örencik tesislerimiz var. Buraların da Kayaağıl ile birlikte hareketleneceğini ve yeni yatırımların geleceğini düşünüyorum. Bütün bunlar ilimizin ekonomisine ve istihdam rakamlarına da olumlu yansıyacak. Çünkü Kayaağıl'daki suyun bir kısmını seracılıkta kullanmayı da planlıyoruz " dedi.  

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2012 Salı 18:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?