8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Kayıp 2 kız kardeşin cesedi bulundu

Uşak'ta dört gündür kayıp olan 12 ve 17 yaşındaki kız kardeşlerin, yapılan ön otopside, boğazları kesilerek ve bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi.

Uşak'taki evlerinden dört gün önce ayrıldıktan sonra haber alınamaması üzerine aileleri tarafından polise kayıp ihbarında bulunulan ve kent merkezinde Akse Çamlığı mevkisindeki ormanlık alanda yıkık durumda bulunan boş bir binada ölü bulunan Zekiye Çoban ile ablası Arzu Çoban'ın cesetlerine, Uşak Devlet Hastanesi morgunda ön otopsi yapıldı.

Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan ön otopside, iki kardeşin boğazlarında ve vücutlarında çok sayıda bıçak darbesi bulunduğu, boğazlarının kesilerek ve bıçaklanarak öldürüldüklerinin tespit edildiği öğrenildi.

Cinayete kurban gittiği belirlenen kız çocuklarının öldürüldükten sonra cesetlerinin, kimlikleri henüz belirlenemeyen cinayet zanlı ya da zanlıların tarafından yanıcı madde dökülerek yakılmaya çalışıldığı, iki kardeşin vücutlarında yanık izleri bulunduğu da belirlendi.

Anneleri Emine Çoban ve babaları Özkan Çoban tarafından kimlikleri teşhis edilen Zekiye ve Arzu Çoban'ın cesetleri, detaylı otopsinin yapılması içinİzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öte yandan cinayetle ilgili jandarma ve polis ekiplerinin, öldürülen kız kardeşlerin yakınları ve akrabalarının ifadelerine başvurduğu, Zekiye ve Arzu Çoban'ın dört gün önce kaybolduktan sonra iletişim kurdukları ya da görüştükleri olası kişi ya da kişilerin kapsamlı soruşturmayla araştırıldığı bildirildi.

 

 

 

AA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2011 Pazar 10:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?