2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kayıp oğlunun peşinde can verdi

Cinayet suçundan aranan ve 16 aydır haber alınamayan oğullarının duruşmasını izleyen aile “Oğlunuz Fethiye’de olabilir” ihbarı üzerine Fethiye’ye doğru yola çıktı. Yolda kaza yapan aileden anne Fadime Aktürk hayatını kaybetti.

UŞAK’ta geçen yılın nisan ayında iki kadının öldürülmesi olayının failinin yakalandığı otomobilin sahibi olan Engin Aktürk’ten hiçbir haber alınamadı. Oğulları Engin’i arayan Fadime ve Selahattin Aktürk çifti, cinayetlerle ilgili olarak Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen hafta görülen davanın duruşmasını izledi. Duruşmada, mahkeme başkanı Aktürk Ailesi’ne, “Oğlunuzun Fethiye’deki bir at çiftliğinde çalıştığı yönünde bir ihbar geldi. Araştırıyoruz” dedi. Hakimin bu sözleri üzerine Fadime ve Selahattin Aktürk çifti, gelinleri Rabia Aktürk ve torunları Selahattin ve Fadime Aktürk’ü de alarak, Fethiye’ye doğru yola çıktı.

Kazada anne öldü diğerleri yaralı

Aydın’ın Söke İlçesi çıkışına geldiklerinde karşıdan gelen bir otomobilin farlarının gözünü alması sonucu Selahattin Aktürk, direksiyon kontrolünü yitirdi. Kontrolden çıkan otomobil, refuje çarparak dört takla attı. Kazada, otomobilde bulunanlardan Fadime Aktürk, olay yerinde yaşamını kaybederken, eşi, gelini ve iki torunu ise hafif yaralandı. Oğlunu bulmak için çıktığı yolda eşini kaybetmenin şokunu yaşayan Selahattin Aktürk, şunları söyledi:

Oğlunu görmeyi çok istiyordu

“Artık acı çekmek istemiyorum. 16 aydır oğlumla ilgili aldığım her duyumu değerlendirdim. İzmir, Denizli, Aydın, Bodrum gibi şehirleri didik didik aradım. Ama bir sonuç alamadım. Eşim Fadime, oğlumuzun Fethiye’de olabileceği haberini alınca, ‘Gidip bulalım’ dedi, kıramadım. Yola çıktık ama talihsiz bir kazada, oğlumuz Engin’i göremeden hayata gözlerini yumdu. Çektiğim acı yeter. Ben daha fazla canımdan can vermek istemiyorum. Oğlum bulunsun.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EmRaH IP: 88.242.92.xxx Tarih : 27.07.2009 18:19:52

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah yakınlarına baş sağlığı dilerim .