2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Keneye karşı keklik ve sülün

Uşak Çevre ve Orman Müdürlüğü, yaban hayatını koruma programı çerçevesinde doğaya sülün ve keklik bıraktı.

Yaban hayatını korumak için 3 yıldır doğaya keklik ve sülün bırakan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü bu kapsamda bugüne kadar doğaya bin 200 sülün ile bin 400 keklik bıraktı.

Bu yıl il genelinde doğaya 700 sülün ile 500 kınalı keklik bıraktıklarını söyleyen Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker, yaban hayatını korumak için önümüzdeki yıllarda da çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunması amacıyla yürütükleri çalışmaların önemine değinen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü bugün Merkeze bağlı Selviler köyünde doğaya 100 sülün ile 50 keklik bıraktı.

İl Müdürü Ramazan Toker, sülün ve keklik gibi hayvanların Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan keneleri yok ettiğini belirterek, “ Sülün ve keklikler doğadaki keneleri yiyerek yok ediyor. Son yıllarda ülkemizde bir çok ölüme neden olan kenelerin azalmasına fayda sağlayan bu hayvanlar aynı zamanda ekolojik dengenin korunması için de büyük önem taşıyor. Uşak'ta üç yıldır sürdürülen çalışmalarda bin 200 sülün , bin 400 kınalı keklik değişik bölgelerde doğaya bırakıldı. Bu yıl merkeze bağlı Selviler köyü ile, Karahallı, Banaz ve Eşme ilçelerinde de doğaya sülün ve keklik bırakacağız. Bugüne kadar doğaya bıraktığımız hayvanların büyük bölümü hayatlarını sürdürüyor. İlimizde nesli tükenmekte olan keklik ve sülünler bizim çalışmalarımızdan sonra çoğaldı. Bizim bu çalışmalarımızda destek olan köylülere çok teşekkür ediyoruz. Biz sülün ve keklikleri koruma garantisi veren köylerin yakınlarına bırakıyoruz. Doğaya bırakığımız sülün ve keklikleri avcılardan kormamız gerekiyor. Bu konuda en büyük görev köylülerimize düşüyor.Doğaya bıraktığımız sülün ve keklikleri avlayanlar hakkında ciddi cezalar verliyor. Avcıları da bu konuda uyarıyoruz”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 14:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?