7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Kenti sıcak su ile ısıtmayı istiyoruz

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentin, Türkiye’nin en zengin jeotermal kaynaklarına sahip olduğunu belirterek, "İki kuyu açtık. Üçüncüsünün de açılması için çalışmalar sürüyor. Uzun vadede kenti sıcak su ile ısıtmayı istiyoruz" dedi.

Merkeze bağlı Kayağıl köyü yakınlarındaki jeotermal sondaj çalışmalarını inceleyen Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede 3 yıldır çalışma yapıldığını belirtti.

İlk açılan Alparslan-1 kuyusunda 210 metre derinlikte 51 derece sıcak suya ulaştıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Derinlik arttıkça suyun sıcaklığı yükseliyor. Hedefimiz 120 derece sıcak suya ulaşmak. Alparslan-1 kuyusunun debisi 200 litre/saniye olarak ölçüldü. Elimizdeki verilere göre ülkemizin en yüksek debili jeotermal kuyusu Alparslan-1. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’deki en mineralli suyun bu bölgede olduğunu ve 19 çeşit hastalığa fayda sağlayacağını belirtti.Kısa vadede termal turizmi geliştirmeyi amaçlıyoruz."

'Kenti sıcak su ile ısıtmak istiyoruz'

 Önümüzdeki 10 yıl içinde bölgenin, Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezi haline geleceğini ifade eden Erdoğan, "İki kuyu açtık. Üçüncüsünün de açılması için çalışmalar sürüyor. Uzun vadede kenti sıcak su ile ısıtmayı istiyoruz. Sıcak sudan enerji üretmek istiyoruz. 70 derece sıcaklıktaki suya ulaştığımızda kentin bir bölümünü sıcak su ile ısıtacağız. Bölgede termal seracılık kısa sürede başlayacak" diye konuştu. Erdoğan, inşaatı süren Uşak Belediyesi Termal Tesisleri’nin de 2013 yılında tamamlanacağını sözlerine ekledi. 

AA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2012 Salı 14:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?