2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kentsel dönüşüm masaya yatırıldı

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, meslek odası temsilcileri ve meclis üyeleriyle birlikte Toplu Konut İdaresi’ni (TOKİ) ziyaret ederek kentsel dönüşüm projesi için destek istedi.

TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi’nde Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Uşak’taki dönüşüm projesi masaya yatırıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kudret Yaman, Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Osman Zeki İşman, müşavir firma yetkilileri ve belediye imar komisyonu üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan kentsel dönüşümü uygulamak istediklerini belirterek Uşak’ın çağdaş yaşanabilir bir kent haline gelmesi için projenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Kentsel dönüşüm alanında daha önce belirlenen konut sayısının azaltılarak işyeri sayısının arttırılmasını istediklerini ifade eden Erdoğan, “Şuanda kullanılamaz durumdaki alanın dönüşüm projesi ile bir cazibe merkezi haline geleceğini düşünüyoruz. Kentin içinde kalan bu alanın yenilenmesi Uşak’ın vizyonunu geliştirecektir. Ayrıca belediye binasından başlayarak Ulu Camii ve Burma Camii bölgesinden geçen yolun Ankara asfaltına bağlanmasını istiyoruz. Böylece bu bölgede hem trafik sorunu ortadan kalkacak hem de ticari anlamda bir canlanma yaşanacaktır. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız devam edecek. Amacımız en uygun projeyi uygulamak”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 12:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?