2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kentsel dönüşüm start verdi

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalara start verdiklerini ifade ederek projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis toplantısından sonra meclis üyelerine proje ile ilgili bilgi veren Erdoğan, projenin önemine değinerek TOKİ ile protokol imzaladıklarını ve 2010 yılının Nisan ayında inşaata başlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Yaklaşık iki yıl önce başlayan kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını ve eski projede bazı revizyonlar yaptıklarını belirten Ali Erdoğan TOKİ ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını ve her konuda anlaşarak protokol imzaladıklarını söyledi. Yaklaşık 200 milyon TL dewğerindeki projenin 43 hektarlık bir alanda uygulanacağını ve bin 50 konut ile 950 işyeri yapmayı planladıklarını kaydeden Erdoğan, projenin sadece belediyenin değil tüm uşaklıların projesi olduğunu bu nedenle kerkestek destek beklediklerini ifade etti. Meclis üyelerinin proje ile ilgili sorularını da yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi; “Projede daha once bin 600 kontu ve 500’e yakın işyeri düşünülüyordu. Biz biraz değişiklik yaparak konut sayısını bin 50’ye düşürüp işyeri sayısını 950’ye yükselttik. Daha once hak sahipleriyle uzlaşma çalışmaları başlatılmış ve yüzde 50 anlaşma sağlanmıştı. Geri alan hak sahipleri ile de 45 gün içerisinde anlaşmayı öngörüyoruz. Daha sonra tapu devir işlemlerine başlayacağız. 2010 yılı Nisan ayında bölgedeki yapıları yıkmaya başlamayı planlıyoruz. Yıkım işini Uşaklı firmalara yaptıracağız. Yıkımin yaklaşık 18 milyon TL’ye mal olacağını düşünüyoruz. Kentsel dönüşümün önemli bir istihdam sağlamasını planlıyoruz. Bu nedenle 18 milyon TL değerindeki yıkım işini Uşaklı firmalara vereceğiz”

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 20:10:05
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 09:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet canlı IP: 85.108.46.xxx Tarih : 7.10.2009 18:14:20

kentsel dönüşüm  iyi ama  yeni  kaç taşaron çıkaçak  bu işleri almak için.  artık şeffaf olun  bu  işin  takipçisi olaçağım. yeni md  atamalarına benzemesin.