7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Kentsel dönüşümü TOKİ yapacak

UŞAK’TAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ TOKİ YAPACAK

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşüm projesini TOKİ’ye devrettiklerini bildirerek, “Projeyi TOKİ hayata geçirecek. Keşke belediye olarak biz yapabilseydik”dedi.

Yaklaşık 4 yıldır hayata geçirilmek istenen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları geçtiğimiz aylarda Manisa Bölge İdare Mahkemesi’nin iptal kararı nedeniyle durmuştu. Uşak Belediye Meclisi iptal kararı üzerine projenin sınırlarının yeniden belirlenmesi ile ilgili karar alamamıştı. Belediye Başkanı Ali Erdoğan, bu gelişmeler üzerine kentsel dönüşüm projesini TOKİ’nin gerçekleştireceğini açıkladı. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Ali Erdoğan, “Artık kentsel dönüşüm Uşak Belediyesi’nden çıktı”dedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın projenin gerçekleşmesi için risk aldığını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Projede yıkım, kamulaştırma ve yeniden şekil verme işlerini TOKİ kendi inisiyatifinde yürütecek. Keşke projeyi biz yapabilseydik. Fakat belediye olarak projeyi gerçekleştirmeyi başaramadık. TOKİ Başkanı ile görüştük ve bütün sorumluluğu almaya hazır olduğunu söyledi. Uşak’a son 100 yıl içinde yapılan en büyük iyiliklerden birini TOKİ Başkanı yaptı. Büyük bir cesaret örneği gösterdi. Proje için risk almayanların bu konuda eleştiri hakkı yok. Kentsel dönüşüm projesi bu aşamadan sonra yeniden şekillenecek. Bizim hazırladığımız planları TOKİ yeniden belirleyecek”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 17:34:04
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 18:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?