7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Kızım intihar etmedi!

Şanlıurfa'daki evlerinde 5'inci katından atlayarak canına kıyan kızı 16 yaşındaki Dilay Dönmez'i Uşak'ta toprağa veren baba 42 yaşındaki İzzet Dönmez, kızının intihar ettiğine inanmadığını söyledi. Boşanmalarının ardından 2 kızının da anneleriyle kaldığını belirten Dönmez, "Dilay'ım öldü, diğer kızımın hayatından endişe ediyorum" dedi.

Uşak'ın ilk radyo spikerlerinden olan ve yerel televizyon kanallarında program yapan İzzet Dönmez, geçen 16 Şubat'ta kızının ağlayarak kendisini aradığını belirterek şunları anlattı:

"'Şanlıurfa'da kalmak istemiyorum, velayetimi alır mısın?' dedi. Israrla, 'Bir şey mi oldu' diye sormama rağmen, 'Bir şey yok. Ben burada yapamıyorum' diyerek geçiştirdi. Bunun üzerine annesiyle konuşmasını, bu konuda sorun çıkaracağını sanmadığımı söyledim. 'Sorun çıkarsırsa, velayet davası açıp, seni alırım' deyince, ikna oldu. Annesi ile konuşup, bana haber vereceğini söyledi. Ertesi gün annesinin 'İstersen gidebilirsin' dediğini, ancak kendisine küstüğünü anlattı. Bir sonraki gün tekrar arayan kızım, 'Babacağım, beni ne zaman alırsın?' diye sordu. Pazartesi Şanlıurfa'ya gelip, okulla ilişiğini kestikten sonra kendisini Uşak'a getireceğimi belirtim. Bu konuşmamız sırasında, evin içinden tartışma sesleri geliyordu. Konuşmamız bittikten 15 dakika sonra Dilay, 'Geçen yıl bir erkek arkadaşım vardı. Teyzem ve eniştem bunu yalan ve yanlışlarla sana anlatacak. Bunlara inanma. Uşak'a geldiğimde sana herşeyi anlatacağım' yazılı bir mesaj gönderdi. Mesajdan yarım saat kadar sonra da annesi beni arayıp, Dilay'ın intihar ettiğini haber verdi."

'HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAĞIM'

Kızının intiharını şüpheli bulduğunu, ölümünün ardından hayata küstüğünü belirten İzzet Dönmez konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kızım telefonda görüşmemizin hemen ardından neden intihar etti? Kızımı gencecik yaşta mezara koydum. Ciğerim yanıyor. Kızımın cep telefonu ve bilgisayarına el konulup, incelensin. Benim bir gün sonra kendisini almaya geleceğimi bilen, birinci kat balkonuna çıktığında korkan çocuğum nasıl oldu, nasıl bir baskıya maruz kaldı da beşinci kattan atladı? Töre mi nedir? Ne yaptılar çocuğuma? Kızımı ölüme sürekleyen kişilerin cezalandırılması için hukuk mücadelesi başlatacağım. Dilay'ım öldü, boşandığım annesiyle kalan 10 yaşındaki Seray'ımın da hayatından endişe ediyorum."

Kızının ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında ne polis ne de savcının kendisi ile görüşmediğini ileri süren Dönmez, "Sadece tabutunu gösterdiler" diyerek, tepkisini dile getirdi.

DEDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Öte yandan torunu Dilay'ın fotoğrafına sarılıp gözyaşı döken dede Ramazan Dönmez, pazartesi günü yapılan cenaze törenin ardından döndüğü evinde kalp krizi geçirdi. Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dönmez'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

NELER YAŞANMIŞTI

İzzet Dönmez, 4 yıl önce hemşire eşi Z.K.'den boşandı. Boşanmalarının ardından çocukları Dilay ve Seray anneleriyle Şanlıurfa'da yaşamaya başladı. Şanlıurfa'daki Abdülkadir Göncü Lisesi 2'inci sınıf öğrencisi olan Dilay Dönmez, geçen yarı yıl tatilini Uşak'taki babasının yanında geçirmek istedi. Ancak, iddiaya göre annesi buna izin vermedi. Bu nedenle bunalıma girdiği ileri sürülen genç kız, geçen cuma günü Şanlıurfa'daki evlerinin beşinci kat balkonundan kendini boşluğu bırakarak canına kıydı. -
 

...
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2012 Çarşamba 18:05:21
Güncelleme :24 Şubat 2012 Cuma 16:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?