2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kızlar sahada kapıştı!

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Bölümü tarafından 2008-2009 faaliyetleri arasında yer alan okullar arası Yıldız Kızlar Futbol Turnuvası il birinciliği müsabakaları tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Ilıcaksubaşı halı saha tesislerinde gerçekleştirilen il birinciliği müsabakalarına 5 okul katıldı.

Mehmetçik İlköğretim Okulu’nun birinci olduğu müsabakalarda Ömer Bedrettin ikinci, Bozkuş üçüncü, Eşme Yatılı Bölge İlköğretim Okulu 4. ve Bedriye Kadir Uysal İlköğretim Okulu 5. oldu.

Turnuvada birnci olan Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencileri grup müsabakalarında Uşak’ı temsil edecek. İl birinciliği müsabakaları renkli görüntülere sahne olurken, düzenlenen kupa töreninde okullara kupaları ile başarı belgelerini Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün verdi.

Milli Eğitim olarak sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, müsabakalarda yer alan öğrencileri kutladı. Bu arada üçüncülük maçında Bozkuş İlköğretim Okulu’na 1-0 yenilen Eşme YİBO öğrencileri maçtan sonra göz yaşlarına boğuldu. Minik kızlar maçı kaybetmenin üzüntüsünü uzun süre ağlayarak yaşarken öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve öğretmenleri teskin etti.

Öğrencilerin turnuvadaki heyecanına dikkat çeken Recep Düzgün, “Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz turnuvaya 4 okul katılmıştı. Bu yıl 5 okulumuz katıldı. Önümüzdeki yıllarda turnuvaya daha geniş bir katılım sağlayacağız. Kız öğrencilerimizin kazandıkları maçlardan sonraki sevinci ve kaybettiklerindeki üzüntü görülmeye değerdi. Maçlardan sonra bazı öğrencilerimiz üzüntüden ağladı. Turnuvaya verdikleri önem buradan da anlaşılıyor. Milli eğitim olarak sportif faaliyetlerde ülke genelinde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bundan önce Genç kızlar ve erkekler finallerini yapıp kupalarını vermiştik. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi de teşekkür ediyorum”dedi

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 17:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?