2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

KKTC Cumhurbaşkanı Uşak'ta

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Türkiye, AB ve Kıbrıs Üçgenindeki Gelişmeler" konulu konferansa katılmak üzere Uşak'a geldi. 

Uşak Valisi Kayhan Kavas'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Talat, Türkiye'nin kendilerine sürekli ve karşılıksız destek verdiğini belirterek teşekkür etti. 

Uşak Valisi Kavas'ı ziyaretinde Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Ege Bölgesi'nde gerçekleştirdiği ziyaretlerde Kıbrıs halkının yalnız olmadığını bir kez daha gördüğünü söyledi. Türkiye'nin KKTC'ye politika dışında içten bir samimiyet gösterdiğini belirten Talat, "İki gündür Ege Bölgesi'nde bize karşı olan sıcaklığı tekrar görmüş oldum. Türkiye'nin bize sürekli ve karşılıksız desteği var. Kıbrıs olarak şu an ciddi tecrit yaşıyoruz. Bizim en önemli hedefimiz çözüm. 

Çözüm için Türkiye ile birlikte mücadele ediyoruz" dedi. Mehmet Ali Talat, 2008 yılında Rum kesiminde yapılacak başkanlık seçimiyle ilgili soruya verdiği cevapta "Seçimleri kimin kazanacağı belli değil. Kimin seçileceği bizim için çok önemli. Bugünlerde Kıbrıs sorunu konusunda herhangi bir gelişme görünmüyor. Seçimlerden sonra yeni gelişmelerin olacağını biliyoruz. Biz çözüm için daha önce de herşeyi yaptık. Sorun çıkaran Rum kesimidir. Biz her zaman çözüme hazırız" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Talat, Uşak'ın dericilik ve battaniye ile tanınan bir kent olduğunu belirterek dericilik sektöründe küresel bir sorun olduğunu, bu sorunun Kıbrıs'ta da hissedildiğini söyledi. 

Ziyaretin sonunda Vali Kavas, Cumhurbaşkanı Talat'a Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından biri kabul edilen ve çalınarak taklidiyle değiştirildiği iddiasıyla gündeme gelen kanatlı deniz atı görünümlü altın broşun kopyasını hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 16:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?