2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Köylere çöp konteynırı

Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi kapsamında pilot İl Özel İdaresi olarak seçilen Uşak İl Özel İdaresi, Hizmet Geliştirme Eylem Planı’nda yer alan 6 pilot köyde katı atıkların bertarafına yönelik 309 adet çöp konteynırı dağıttı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş Başkanlığı’nda oluşturulan heyet katı atıkların bertarafına yönelik projede pilot köy seçilen Bozkuş, Ortaköy, Hacıkadem, Kaşbelen, Karaağaç ve Çiğerdede köylerinde daha önce bilgilendirme toplantıları yapıp el broşürleri dağıtmıştı.

Köylülere katı atıkların düzenli olarak depolanmasının insan ve çevre sağlığı açısından önemine dikkat çeken İl Özel İdaresi, pliot olarak seçilen köylere konteynırları dağıttı. Geçtiğimiz yıllarda köylülerle yapılan anketlerde öncelikli ihtiyaçlar arasında yer alan çöplerin toplanması talebine duyarsız kalmayan Özel İdare, 6 köye 95 adet geri kazanım, 214 adet de evsel atıkların toplanacağı çöp konteynırı dağıttı.

Uygulamada pilot olarak seçilen köylerde çöp konteynırlarını İl Özel İdaresi Çevre Korumu ve Kontrol Müdür Vekili Ümran Erdoğan, Bilgi İşlem Müdür Vekili Hasan Ortaç ve Çevre Mühendisi Gülsüm Özden dağıttı.Özel İdare yetkilileri konteynırları dağıttıkları köylerde vatandaşlara çevre sağlığının önemi ile çevreyi korumak ve ekonomik katkı sağlamak için geri kazanılabilir katı atıkların kaynağında ayrıştırılmasının önemini anlattılar. Katı atıklarla ilgili broşürlerin vatandaşlara dağıtımının ardından çevre ve geri kazanımla ilgili film gösterimi yapıldı. Köylüleri uygulama kapsamında katı atıkların kaynağında ayrıştırılması için ayrı renklerdeki çöp torbaları dağıtılacak ve toplanan atıklar çöp depone alanına taşınacak.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 11:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?