3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Köylüler 15 gündür susuz

Uşak merkeze bağlı Kapaklar köyünde 15 gündür susuzluk çeken köylüler, köy meydanındaki kuyudan su ihtiyaçlarını gideriyor.

800 nüfuslu Kapaklar köyünde çeşmelerden artık su akmıyor. Kuyu başında uzun kuyruklar oluşturan köylüler bir an önce sorunun çözülüp sularının akmasını istiyor. Bidonlarına kuyu suyu dolduran köylüler yaşanan su kesintileri konusunda ikiye bölündü. Bazı köylüler susuzluğun nedenini muhtarın su paraları ile alem yapmasına bağlarken bazı köylüler ise küresel ısınma nedeniyle kuyularda suların bittiğini belirtiyor.

Yaşanan susuzlukla ilgili konuşan eski Muhtar Galip Aydın, "Köyün suyunu sağlayan pompa arızalandı. Bu nedenle 15 gündür sular akmıyor. Her türlü su ihtiyacımızı bu kuyudan gideriyoruz. Muhtar, valilik ve köy hizmetlerimizden susuzluğa çare bulmalarını istiyoruz" dedi.

Köyde yaşayan 80 yaşındaki Gülizar Kabaklarlı da 15 gündür çektikleri su sıkıntısı nedeniyle zor durumda olduğunu ifade ederek, "Kolum kanadım tutmuyor. Buradan bidonla doldurduğum suyu eve götüremiyorum. Suyumuzu bir an önce açarlarsa sevinirim" diye konuştu.
Köy Muhtarı Metin Şenol ise yaşanan su sıkıntısının kuraklık nedeniyle kuyudaki suyun çekilmesinden dolayı yaşandığını söyleyerek, "15 gündür su sorunu yaşıyoruz. Biz köyün suyunu kuyulardan pompa vasıtasıyla sağlıyoruz. Pompayı 10 metre daha aşağı indirmemiz gerekiyor. Bu konuda gerekli çalışmaları yaptık, pazar günü su sıkıntısı giderilmiş olacak. Su paralarıyla alem yaptığım yolunda iddialar tamamen yalan. Böyle bir şey söz konusu değil. İsteyen TEDAŞ'a gidip su için topladığımız paraları yatırıp yatırmadığımızı görebilir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 18:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
habibe şenol IP: 212.175.115.xxx Tarih : 7.01.2008 18:25:38

neden bu konulur karşısında araştırma yapılmadan yazılar yazılabiliyor. çok merak ediyorum doğrusu ilk önce araştırma yapılsın sonra da gazete yazılarına ve intirnitlere geçsin