2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kriz deri ve tekstil sektörünü vurdu

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı İsmail Karaman, ekonomik krizin en çok deri ve tekstil sektörünü etkilediğini söyledi.

Karaman, ekonomik kriz nedeniyle yaşanan sıkıntıların ciddi boyutlara ulaştığını da ifade ederek Rubledeki değer kaybı nedeniyle ihraç edilen ürünlerin ödemelerinin sıkıntıya girdiğini ifade etti.

Kurumlar Vergisi rakamlarında yaşanan düşüşlerin ekonomideki sıkıntıları gözler önüne serdiğini belirten UTSO Başkanı İsmail Karaman, kriz nedeniyle yaşanan Pazar daralmasının sıkıntıları daha da arttırdığını kaydetti.

Uşaklı sanayicilerin kriz ortamında ayakta kalma savaşı verdiğini deri ve tekstil sektöründeki sıkıntıların bir anda çözülemeyeceğini belirten Karaman, vergi rekortmenleri arasında tekstil ve deri sektöründen az sayıda firmanın olmasını da her iki sektördeki sıkıntıları ortaya koyduğunu dile getirdi.

Uşak sanayisinin lokomotif sektörleri olan deri ve tekstildeki sıkıntıların aşılması için hükümetin gerekli önlemleri alması gerektiğini anlatan İsmail Karaman, “Tekstilde yaşanan sıkıntıların aşılması zaman alıyor. Uşak’taki deri ve tekstil sektörü üretiminin yüzde 65’ini ihraç ediyor. İhracatın yüzde 60’ını da AB ülkelerine yapıyoruz. Avrupa pazarlarında kriz nedeniyle yaşanan daralma sıkıntıları daha da arttırıyor. Deri’de yoğun olarak ihracat yaptığımız Rusya’da rublenin yüzde yüz değer kaybetmesi sektörü çıkmaza soktu. Rublenin değer kaybetmesi yüzünden sattığımız ürünlerin parasını alamıyoruz. Krizin etkilerinin devam ettiği de düşünülürse sıkıntıların kısa sürede çözümlenmesi mümkün değil. Tek temennimiz ülkemizi de etkisi altına alan küresel krizin bir an önce sona ermesidir”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?