2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Krize inat yatırım

İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, ekonomik krize inat yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Özel İdare olarak son bir ayda 50 kilometre yol yaptıklarını anlatan Uzun, halkın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ifade etti.

Sivaslı İlçesi’ne bağlı Ağaçbeyli Beldesi’nde düzenlenen 1. Mercimek ve Kültür Sanat Festivali’nde” gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, krize rağmen Özel İdare olarak yatırımları durdurmadıklarını anlattı.

İl ekonomisinde önemli bir yer utan tarım sektörünü desteklediklerini, köylerdeki temel sorunları çözmek için tüm imkanları sonuna kadar kullandıklarını ifade eden Uzun, KÖYDES kapsamında il genelinde asfaltsız köy yolu kalmadığını bildirdi. 2005 yılında çıkan yerel yönetimler reformu ile İl Özel İdarelerinin yapısının değiştiğini imkanların genişlediğini belirten Ali İhsan Uzun, “İlimizde ilk olarak içme suyu ve yol sorununu çözdük. Şuanda asfaltsız köy yolu kalmadı ve içme suyu sorununu da yüzde 90 çözdük. Birkaç köyümüzde yeraltı sularının çekilmesinden kaynaklanan su sıkıntısı var. Onları da çözmek için çalışıyoruz. Tarımı geliştirmek için önemli destekler sağlıyoruz. Tüm dünyanın ekonomik kriz nedeniyle kavrulduğu bir dönemde biz yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Krize inat yatırım yapmaya ısrarlı bir şekilde devam edeceğiz. Çünkü biz halka hizmet etmek için varız. Son bir ayda 50 kilometre yol yaptık”dedi.

İl Genel Meclisi komisyonlarının sorunların çözümü için etkin bir şekilde çalışma yürüttüğünü da anlatan Ali İsan Uzun sözlerini şöyle tamamladı; “Uzun yıllardır sorun haline gelen Sivaslı-Uşak yolundaki bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Bu yoldaki trafik yoğunluğu ve meydana gelen üzücü kazaların sona ermesini istiyoruz. Standartlara uymayan, bir çok kör nokta bulunan bu yolun duble yol olması çok önemli. Gazeteci Mehmet Tacettinoğlu’da bu yolda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. O kaza sonrası bu yol ülke gündemine geldi. Mevcut kaymakamımız da burada makam arabasıyla takla atıp ölümden döndü. Geçen ıl başlayan duble ol çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık bir milyon TL harcama yapıldı. İl Genel Meclisi olarak geçtiğimiz günlerde bu yol için bir milyon 750 bin TL ek ödenek ayırdık. Ekonomik krize rağmen ayırdığımız ek ödenek yatırımlara verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Sivaslı yolundaki çalışmaları 2010 yılında tamamlamayı hedefliyoruz”

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 15:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?