2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Krize rağmen fabrika açtılar

Uşak’ta yaklaşık bir milyon dolara mal olan üç ortaklı “Pozitif Wool” adlı yün fabrikası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde(KOSB) ihracata yönelik 30 kişinin istihdam edildiği yün fabrikası kriz ortamına rağmen düzenlenen törenle hizmete girdi. Erdoğan Akavcı, Cengiz Semiz ve Cemil Aslan tarafından kurulan yün fabrikası yılda 6 bin ton yün işlemeyi hedefliyor.

Yaklaşık bir milyon dolar harcayarak fabrikayı kurduklarını ifade eden Cengiz Semiz, yünü Romanya’dan ithal ettiklerini ve ihracat için İtalya ve Çin gibi bazı ülkelerle bağlantı kurduklarını söyledi. KOSB’deki fabrikanın açılışına yün sektöründe Romanya’da faaliyet gösteren 20’ye yakın işletmecide katıldı. Krize rağmen fabrika kurup istihdam oluşturmanın sevincini yaşadıklarını anlatan Semiz, açılış sonrası davetlileri ve basın mensuplarını fabrikayı gezdirerek bilgi verdi.

Fabrikanın şuanda tek vardiya çalıştığını ve ileride çift vardiyaya geçip 60 kişi istihdam etmeyi planladıklarını kaydeden fabrikanın ortaklarından Cengiz Semiz, “Hammaddeyi kaliteli ve ucuz olduğu için Romanya’dan alıyoruz. Hammadde aldığımız Romanya’daki müşterilerimizi buraya davet ederek verdikleri malın nasıl işlendiğini göstermek istedik. Dünya genelinde etkili olan ekonomik krize rağmen bu yatırımı gerçekleştirip istihdam oluşturmayı hedefledik. Yünü sınıflara ayırarak işliyoruz. Daha sonra pazara sunacağız. Merinos cinsi yün işlediğimiz için Türkiye’de bu cins yün çok az. Bu nedenle Romanya’dan ithal ediyoruz. Yıllık 6 bin ton yün işlemeyi hedefliyoruz. Sürekli kullanılan bir madde olduğu için de Pazar sorunu yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Amacımız işlediğimiz yünü ihraç etmek bunun için İtalya ve Çin ile bağlantılarımızı kurduk. Önümüzdeki günlerde ihracat için gerekli anlaşmaları yapacağız”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 12:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?