2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Krizin etkileri azalmaya başladı'

Uşak Sanayici İşadamları Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilgin küresel ekonomik krizin tüm dünya ekonomilerini derinden sarstığını, ancak krizin etkilerinin azalmaya başladığını ifade etti.

Finans sektöründe başlayan ve tüm dünyayı etkisi alan krizin üretim ve sanayi sektörlerine ciddi zararlar verdiğini, Türkiye'deki yansımalarının uzun yıllar sürebileceğini ve ekonomik krizin etkilerinin sektörlere göre farklılık gösterdiğini söyleyen Bilgin, son aylarda başlayan iyileşmenin devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin uzun yıllardan bu yana belli aralıklarla ekonomik krizlerle karşılaştığını ve krizle yaşamayı alışan bir ülke haline geldiğini ifade eden Hüseyin Bilgin, “Küresel krizin etkilerinin azalmaya başladığı bir döneme girdik. Sanayideki rakamlar bunu gösteriyor. Bu iyileşme devam ederse 2010 yılı daha rahat geçer”dedi.

Türkiye’nin son 20 yılda ciddi krizler yaşadığını bu nedenle ülke olarak kirzle yaşamayı alışkanlık haline getirdiklerini belirten Bilgin, "Bugün hala etkileri devam eden küresel kriz dünyayı kasıp kavurdu. Bir çok banka ve şirket iflas etti. Türkiye olarak bizde derinden etkilendik ancak 2001 yılında olduğu gibi batan şirket yada banka olmadı. Ülkemizde son 20 yılda derin izler bırakan ekonomik krizler yaşadık. Yaşadığımız krizler bize önemli tecrübe oldu. Elbet yaşadığımız kriz ortamı çok büyük olumsuzlukları beraberinde getirdi. Ancak kriz ortamında yaşamayı iş yapmayı alışkanlık haline getirdik. Kısacası krizlere karşı ülke olarak bağışıklık kazandık"dedi.

Ekonomik kriz ortamlarında üreticilerin yeni pazar arayışına girmesi gerekitğini, Türkiye'nin büyüyen ekonomisiyle sürekli yeni pazarlar aradığını da ifade eden USİAD Başkanı Hüseyin Bilgin, " Sanayiciler olarak kendimizi yenilemek zorundayız. Kriz olmasa da kendimizi yenileyemedğimiz zaman Pazar payımızı kaybedebiliriz. Kriz ortamında ise kalite ve yeni pazarlar daha da önem kazanıyor. Türkiye son dönemlerde bu konuda ciddi adımlar attı. Afrika ve Amerika pazarlarını keşfettik. Daha önce nasıl Rusya, Türk cumhuriyetler ve uzak doğu pazarları keşfedildiyse şimdi Afrika ve Amerika pazarı keşfedildi. Masada müşteri bekleme devri bitti. kapı kapı dolaşıp malımızı satmak zorundayız. Bu ekonomik kriz ekonomi örgütlerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. İş adamlarını yönlendiren, ekonominin nabzını tutan bu örgütler kriz ortamlarında iş adamlarının gözü kulağı oldu”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 13:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?