2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Küçük Meryem rakip arıyor

Uşak'ta yaklaşık iki yıldır kick boks yapan 11 yaşındaki Meryem Kanat, ringde kendisiyle dövüşecek bayan sporcu bulamadığı için erkek sporcularla dövüşüyor.

Boksta hedefinin dünya şampiyonluğuna kadar ulaşmak olduğunu söyleyen 23 Nisan İlköğretim Okulu altıncı sınıf öğrencisi Meryem Kanat haftada 4 gün antrenman yapıyor.

Özel bir salonda antrenörü eşliğinde diğer sporcularla birlikte antrenman yapan Kanat, Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Muhammet Ali'nin kızı dünya boks şampiyonu Laila Ali'yi örnek aldığını söyledi.

Kick boksa iki yıl önce başladığını, hedefinin dünya şampiyonu olmak olduğunu kaydeden Meryem Kanat, Uşak’ta kendisiyle dövüşecek bayan sporcu bulamamaktan şikayetçi. Antrenmanlarda yaşça kendisinden büyük erkek sporcularla maç yapıp boksu geliştirmeye çalıştığını anlatan minik sporcu Meryem Kanat, “Yaklaşık iki yıl önce boks sporunu öğrenmek için kursa yazıldım. İki yıldır antrenmanlarımı hiç aksatmadan çalışıyorum. Amacım boksta başarılı bir sporcu olmak. İlk hedefim Türkiye şampiyonalarında kendimi ispatlayıp daha sonra dünya şampiyonalarına katılmak. Ailem de beni bu konuda destekliyor " dedi.

Meryem Kanat'ın boks öğretmeni Savcı Göktaş ise Meryem’in doğuştan yetenekli olduğunu ifade etti. Meryem’in boksa gösterdiği ilgiyi okulda derslerine de gösterdiğini ve başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Göktaş, antrenmanlarda gösterdiği performanstan mutlu olduğunu söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 17:25:15
Güncelleme :1 Ağustos 2009 Cumartesi 17:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
resul ekrem ışık IP: 88.247.254.xxx Tarih : 20.04.2011 15:45:18

bravo bence çok iyi inşallah hedefini ulaşır