2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile Uşak'ta Kurban Bayramı İl Komisyonu tarafından kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde toplanan Kurban Hizmetleri İl Komisyonu, hijyen ve kurbanlıkların usulüne uygun olarak kesilmesi amacıyla satış ve kesim yapılacak noktaları tespit etti. Alınan karar doğrultusunda Kurban satış noktaları, eski hayvan pazarı, yeni hayvan pazarı, çay kenarı semti, Eski Gediz yolu, -Karaağaç Köyü Yılmaz Besi Çiftliği, Salı Pazarı, Bağ-Kur evleri karşısında bulunan eski nohut pazarı ve halk konutları pazarı, olarak belirlendi.

Komisyon kurban kesim yerleri olarak, Zümrüt Kur'an Kursu, Migros önünde bulunan pazar yeri, Kemalöz Mahallesi’nde bulunan Gözde oto yıkama servisi, Güven oto yıkama servisi ve Bıcıbıcı Oto, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Alkan oto yıkama servisi Beşir Eğitim Öğretim ve Hizmet Vakfı Öğrenci Yurdu, Aladdin otopark ve yıkama servisi, Subaşı erkek öğrenci yurdu, Toki evleri 2. ve 3. etap yerleşim alanı bölgesi ( küçükbaş hayvan için), Salı pazarı yeri, Şekerevleri erkek öğrenci yurdu, Halk konutları pazar yeri (Ulubey yolu), İstasyon karşısı fuar alanı, Şoförler cemiyeti yıkama servisi, Uşşak Aşevi Yardım ve Hizmet Vakfı ve Karaağaç Köyü Yılmaz Besi Çiftliği belirlendi.

Kararda ayrıca hayvan kesim ücretleri de küçük hayvanlarda 25 YTL, büyükbaş hayvanlarda 75 YTL olarak belirlenirken, Anayollarda, cadde ve sokaklarda kurban kesenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine göre cezai işlem yapılacağı bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü konuyla ilgili olarak hayvan sağlığı açısından kurbanlık satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları belirterek vatandaşları şu uyarıları yaptı; “ Veteriner sağlık raporu veya menşe şahadetnamesi olmayan, küpesiz ve büyükbaş hayvan kimlik kartı bulunmayan, yüksek ateşi olan, salya akıntısı bulunan, pis kokulu burun akıntısı ve ishali olan hayvanların satın alınmaması gerekiyor” Tarım İl Müdürlüğü ayrıca Kurban Bayramı’nda İl ve İlçe müdürlüklerinde nöbetçi veteriner hekim görevlendirileceğini ve ekiplerin kurban satış ve kesim yerlerinde denetim yapacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 16:48:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 15:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?