2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kurbanlık pazarı hareketlendi

UŞAK’TA  KUBANLIK PAZARLARI HAREKETLENDİ

Kurban Bayramı’na bir gün kala Uşak’ta kurbanlık pazarında hareketlilik yalanmaya başladı. Kurbanlık almak için pazarlara akın eden vatandaşlar kurbanlık hayvanların pahalılığından yakınırken kurbanlık sahipleri ise fiyatların normal olduğunu iddia etti.

Uşak’ta Kurban Bayramı’na bir gün kalan emniyet güçleri kurban pazarlarında ve kentin giriş çıkışlarında güvenlik önlemlerini arttırdı. Kentte bayram öncesi şuana kadar Kurban Bayramı’na bağlı olarak önemli bir hırsızlık olayı ve olumsuzluk yaşanmazken vatandaşlar pazarlara akın etti. Bugün öğle saatlerinden itibaren pazarlardaki hareketlilik artarken kurbanlık hayvan satan üreticilerle vatandaşlar arasında sıkı pazarlıklar yaşandı. Vatandaşlar bütçesine uygun kurbanlık bulabilmek için pazarları dolaşırken fiyatların yüksek olmasından yakındı. En ucuz kurbanlık küçükbaş hayvanın 350 TL’den satıldığı pazarlarda en yüksek küçükbaş hayvan 900 TL’ye satılıyor. Bazı üreticiler bu yıl kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşandığı için fiyatların arttığını iddia ederken bazı üreticiler ise böyle bir durumun olmadığını ve yarın akşam saatlerinde fiyatların düşeceğini savundu.

Öte yandan Kurban Bayramı öncesi Uşak İl Emniyet Müdürlüğü halkın huzurlu bir bayram geçirmesi için güvenlik tedbirlerini arttırdı. İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, konuyla ilgili olarak “600 polis bayram boyunca halkın huzurlu bir bayram geçirmesi için çalışıyor. İlimizde şuana kadar kurbanla ilgili önemli bir sıkıntı yaşanmadı. Halkın yoğun olduğu bölgelerde resmi ve sivil ekiplerimiz özellikle kapkaç, yankesicilik ve sahte para kullanımına yönelik olarak sürekli görev yapıyor. Trafik ekiplerimizde yol güvenliğini sağlamak amacıyla 24 saat görev yapıyor”dedi.

UŞAK’TA  KUBANLIK PAZARLARI HAREKETLENDİ
UŞAK’TA  KUBANLIK PAZARLARI HAREKETLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 17:56:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 23:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?