7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Kurbanlık sıkıntısı yok

Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Atilla Arslan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi il genelinde kurbanlık hayvan sıkıntısının olmadığını söyledi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan sayıları ile ilgili bilgi verdi.

Kurban Bayramı öncesi ekiplerin hayvan üreticileri ile yüz yüze görüşerek kurbanlık hayvan sayılarını tespit ettiğini, il genelinde kurbanlık hayvan sıkıntısı bulunmadığını belirten Atilla Arslan "İlimizde kurban edilebilecek nitelikte 4 bin 433 büyükbaş hayvan ile 75 bin 710 küçükbaş hayvan var" dedi.

İl genelinde hayvan sağlığını tehdit edecek herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlık alabileceklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"İlimizde her yıl ortalama 2 bin 500 büyükbaş, 50 bin de küçükbaş hayvan kurban edilir. Son veriler ilimizde şu anda kurbana hazır 4 bin 433 büyükbaş hayvan ile 75 bin 710 küçükbaş hayvan bulunduğu gösteriyor. Vatandaşlarımız kurbanlık hayvan sıkıntısı olduğu yolundaki söylentilere ilgi göstermesin. Ayrıca ilimizdeki pazarlara Denizli, Burdur ve Afyonkarahisar gibi illerden de kurbanlık hayvan geliyor. Uşaklı üreticilerimiz ise kurban nedeniyle her yıl ortalama 20 bin küçükbaş hayvanı il dışına götürerek satıyor. Her yıl kurban edilen ortalama hayvan sayısına baktığımızda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını görüyoruz."


 

AA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 16:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?