2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kurtuluş coşkusu

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87'ni yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, Uşak Valisi Özdemir Çakacak'ın tebrikleri kabulüyle devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenine Vali Özdemir Çakacak'ın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Uşak milletvekilleri Mustafa Çetin, Nuri Uslu, Osman Coşkunoğlu, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çakacak, Albay Özcan, Belediye Başkanı Erdoğan, askeri araçla halkı selamlayarak, kurtuluş gününü kutladı. Kentin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı. Şiir okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, karakteri bağımsızlık ve özgürlük olan Türk milletinin hiçbir dönemde esaret altında kalmadığını, canıyla kanıyla ne pahasına olursa olsun bağımsızlığına kastedenlere gerekli dersi verdiğini söyledi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi; ''Milletimizi yüzyıllar boyu asimile olmadan ayakta tutan, bağımsızlık tutkusu ve vatanseverliğidir. Bugün bu güzel vatanda yaşamamıza imkan sağlayan Ulu Önder Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu mücadelede şehit düşmüş ecdadımızı yeniden rahmetle anıyoruz. Onların bıraktığı emaneti en iyi şekilde koruyarak ve hedefleri her zaman ileri olan bir toplum olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm Uşaklı hemşehrilerimin kurtuluş gününü bir kez daha tebrik ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi parti liderlerinin kutlama mesajları okundu. Kutlamalar resmi geçit töreni ile sona erdi. Geçit töreninde cirit atları ve milis kadınlar büyük ilgi gördü. Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü kutlamaları yarın Göğem köyündeki şehitlik anıtında ve Aşağıkaracahisar köyündeki Çeçeli Karamurat'ın mezarında düzenlenecek anma programlarıyla devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 12:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?