3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Kütüphanesiz okul kalmayacak

Uşak Belediyesi , kitaplığı ve kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kurulması amacıyla 'Kütüphanesi Kalmayan Okul Kalmasın' kampanyası başlattı. Kitap bağış kampanyasına, kampanyayı başlatan Uşak Belediyesi satın alacağı yeni kitaplarla destek verecek.


Belediye Başkanı Mesut Apaydın, kitap bağış kampanyası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, geçen sene yapılan küçük çaplı bağış kampanyasının bu yıl daha geniş kapsamlı olarak yürütüleceğini, kitap bağış noktalarının çoğaltılarak hemşehrilerimizin kolaylıkla kitap bağışlamalarına imkan sağlanacağını ifade etti. Yeni neslin bilginin kaynağından uzaklaşmasından endişe duyduğunu ifade eden Başkan Apaydın, sanal ortamlarda edinilen bilginin kitaptan edinilen bilginin yerini tutmasının mümkün olmadığını belirterek, gençlerin ellerinden kitabı düşürmemeleri, internetten en iyi şekilde faydalanmakla birlikte kaynak eserleri, kültürümüze ait, roman ve hikayeleri, araştırma ve inceleme yazılarını mutlaka okumalarını tavsiye etti.


Vatandaşlardan kampanyaya destek vermelerini isteyen Başkan Apaydın, örnek olmak amacıyla en az bir okulun kitaplığının belediye tarafından düzenleneceğini söyledi. Bugün başlayacak olan kitap toplama kampanyası, yeterli miktarda kitabın toplandığı zamana kadar devam edecek.Kampanya ile ilgili olarak Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada da ev ve işyerlerinde okunmuş, şu anda kullanılmayan, ancak temiz ve kullanılabilir nitelikteki kaynak eserlerin, ansiklopedilerin, roman ve hikayelerin, atlasların, sözlüklerin imza karşılığı kitap toplama noktalarına bağışlanabileceğini, ders kitabı, eksik ciltli ansiklopedi, defter, gazete gibi ikinci defa kullanılamayacak olan materyallerin bağış noktalarına getirilmemesi istenildi. Kampanya kapsamında kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar Belediye İletişim Merkezi’ne (UBİM), Fatih Mahallesi Çam sokaktaki Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’ne, Atatürk Kültür Merkezi’ne, Karaağaç Mahallesindeki Yörük Evi’ne (Latife Hanım Kültür ve Sanat Evi) başvurabilecekler. Bunun dışında çok sayıda kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar belediyeye arayarak kitapların alınmasını isteyebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 10:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?