2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Kuva-yi Milliye' toplantısı yapıldı

Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin örgütlenişinin 90. yılı etkinlikleri kapsamında oluşturulan Batı Anadolu Kuvay-ı Milli’ye Koordinasyon Kurulu 4. çalışma ve değerlendirme toplantısı Uşak’ta yapıldı.

Uşak Valisi ve Batı Anadolu Kuvay-ı Milliye Koordinatörü Kayhan Kavas başkanlığında Uzcan Otel’de gerçekleştirilen toplantıda yürütülen çalışmalar değerlendirilip 2009 yılında gerçekleştirilecek projeler ele alındı.

Toplantıya Uşak Valisi Kayhan Kavas, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ayşe Nur İslam, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürü Mahmut Evkuran, TBMM İç Hizmetler Müdürü Recai Çırpan, Ankara, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bursa Bilecik, İzmir, Eskişehir, Kütahya ve Muğla'dan vali yardımcıları ile kültür müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kurul Başkanı ve Uşak Valisi Kayhan Kavas toplatıda yaptığı açılış konuşmasında Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin ülkemizin vazgeçilmezi olduğunu ifade etti. Vali Kavas, Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin örgütleşerek büyük zaferlere imza attığını belirterek "Daha önce üç çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Bugünkü toplantımızda 2009 yılı çalışmalarını, bütçe imkanlarını ve bakanlık desteklerini değerlendireceğiz. Uşak olarak Batı Anadolu İlleri Kuvay-ı Milliye Koordinasyonu’nun sekretaryasını biz üstleniyoruz. Aramızdaki iletişimi sağlıklı olarak gerçekleştirebilmek için Uşak olarak bir büro oluşturduk. 13 ilimizde de Kültür ve Turizm Müdürlükleri bünyesinde birer komisyon oluşturuldu. Bu komisyonlar kendi illerindeki çalışmaları koordine ediyor. Biz Uşak olarak bu çalışmaları toplayıp bakanlığa sunuyoruz. Çalışmalarımız artarak devam ediyor”dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ayşe Nur İslam ise konuşmasında yürütülecek çalışmaların ayrılacak kaynaklara bağlı olduğunu bu kaynakların bir kısmının yerel imkanlarla bir kısmının ise bakanlık bütçesindeki karşılanacağını ifade etti. İslam ayrıca ekonomik krizde projeleri gerçekleştirmenin zorluğundan da bahsederek kurul olarak birlikte çalışabileceklerini gördüklerini bu toplantılarında bunu ortaya koyduğunu kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 15:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?