2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kuvayı Milliye sergisine büyük ilgi

Kuvayı Milliye ve Milli Mücadele'nin Örgütlenişi'nin 90. yılı etkinlikleri kapsamında Uşak'ta 'Kuvayı Milliye sergisi açıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Latife Hanım Köşkü'nde düzenlenen serginin açılışına Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve davetliler katıldı.Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Kuvvayı Milliye ve Milli Mücadelenin Örgütlenişinin 90. yılı etkinleri kapsamında hazırlanan serginin Uşak'ın yakın tarihine ışık tuttuğunu söyledi.

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümünde gerçekleştirilen sergi büyük ilgi gördü. Sergide yaklaşık 700 eserin sergilendiğini, eserlerin 12 kişiden oluşan bir ekip tarafından 6 ayda Uşak halkından toplandığını kaydeden Düzgün; " Milli Eğitim olarak bu sergi için 12 kişilik bir ekip kurduk. Bu ekip köy köy gezerek kurtuluş savaşı dönemine yansıtan eserleri vatandaşlardan emanet olarak aldı. Sergilenen eserler arasında döneme ait kıyafetler, kılıç, kama, mutfak ve ev malzemeleri yer alıyor. Emek harcanarak uzun süren bir çalışma ile hazırlanan bir sergi oldu"dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışını Uşak Valisi Özdemir Çakacak ile Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Garnizon Komutanı İsmail Özcan gerçekleştirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Erenköylü IP: 212.6.138.xxx Tarih : 3.09.2009 14:13:08

Bu gece düsüme girdi Kuvay-i Milliye ordulari.Atlarla tepeden,harman yerinden bizim köye giriyorlardi,ben ise kacacak yer ariyordum.Yerde,toprakta muhtar cakmagi vardi iki tane,egilip almak istedim,lakin icimden bir ses,"sirasi degil,kacmaya bak"diyordu...