2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kuyu faciası: 3 ölü

Uşak Merkez Karaağaç Köyü'ne içme suyu sağlayan kuyuya inen 3 kişiden ikisi öldü.

Durumu ağır olan köy muhtarı ise hastaneye kaldırıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma aşlatıldı.

Olay sabah saatlerinde Karahallı Köyü Araplar Kör Kuyusu mevkiinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre merkeze bağlı Karahallı Köyü ihtiyar heyeti yaklaşan Ramazan bayramı öncesi köyün içme suyu şebekesinde kaçak olduğunu düşünerek, şebekeyi kontrole çıktılar.

Su yolunu takip ederek köyün yakınında bulunan kuyuya kadar gelen ihtiyar heyeti ve beraberindeki köylükler 6.5 metre derinliğindeki köye içme suyu sağlayan artezyen kuyusunu da kontrol etmek istediler.

Kuyunun kapağını açan ihtiyar heyetinden aza Mevlüt Başol ile köylülerden Hüseyin Sözer kuyuya inerek motoru çalıştırdı. Kuyudakilerin fenalaşması üzerine köy muhtarı İbrahim Kanat da kuyuya inip aza ile Hüseyin Sözer'i yardım etmek istedi.

Muhtarın da kuyuya iner inmez fenalaştığını gören köylüler hemen muhtarı, azayı ve köylüyü kuyudan yukarı çektiler.

Baygın vaziyette kuyudan çıkarılan aza Mevlüt Başol ile köylü Hüseyin Sözer'in karbon monoksit gazı nedeniyle zehirlenerek öldükleri belirlenirken, durumu ağır olan köy muhtarı İbrahim Kanat hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?