2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Latife Hanım Kültür Evi FB TV'de

Uşak Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle restore edilen tarihi Latife hanım Kültür ve Sanat Evi’nde ev hanımlarına yönelik meslek edindirme kurslarının yanı sıra öğrencilerin ziyaretleri ve televizyon programlarının da ilgisini çekiyor.

Latife Hanım Kültür ve Sanat evi sorumlusu Seval Doğan müzeler haftası boyunca öğrencilerin ve vatandaşların tarihi eve ilgi gösterdiğini belirterek tarihi dokuyu tüm Uşaklıların görmesini istediklerini söyledi. Türkiye Özlemi adlı televizyon programının bir bölümünün Latife Hanım Kültür ve Sanat Evi’nde çekildiğini de söyleyen Doğan programın önümüzdeki günlerde yayınlanacağını ifade etti.

Tarihi evde hanımlara yönelik ahşap boyama, takı tasarım, giyim ve nakış gibi kursların düzenlendiğini anlatan Seval Doğan, “Müzeler haftası nedeniyle Latife Hanım Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret eden İlköğretim okulları öğrencileri ve vatandaşlar büyük hayranlık duydu. Buradaki tarihi doku ve sergilenen eski eşyaları halkımızın görmesi gerekiyor. Özlem Tunca’nın hazırlayıp sunduğu Türkiye Özlemi adlı televizyon programının bir bölümü Latife Hanım Kültür ve Sanat Evi’nde çekildi. Program önümüzdeki günlerde Fenerbahçe TV’de yayınlanacak”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?