3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Lokantalara sıkı denetim

Uşak Belediyesi Zabta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin gıda üretim ve tüketim yerlerinde gerçekleştirdiği denetimler, aralıksız devam ediyor.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Aşçılar Odası ile birlikte başlattığı lokanta denetimlerinde, işletmelerin mutfak ve yiyecek bölümleri incelendi. Mevzuat gereği yerine getirilmesi gereken kriterlere ve hijyenik koşullara sahip olmayan veya eksiklikleri bulunan lokantalara tembih ve ikaz yapıldı. Yapılan denetleme sırasında tespit edilen eksiklikler belirlenerek tutanakla kayıt altına alındı. İşletme sahiplerine eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı. Ayrıca bir lokantaya da sağlık kurallarına uygun üretim yapmadığı için 117 YTL para cezası kesildi. Uyarı alan iş yerlerinde tanınan sürenin bitiminde, yeniden denetim yapılacak.

Zabıta Müdürü Zeki Türegün, denetlemelerden sonra yaptığı açıklamada "Lokanta, restoran, dönerci vb. yerlerde yemek yiyen vatandaşlarımızın yemek yedikleri yerlerin mutfaklarına işletme sahibinden izin alarak bakabilirler. Üretim ve servis alanlarında kurallara aykırı durum tespit edildiği takdirde belediyenin Alo 153 nolu telefonuna bildirebilirler" dedi
iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 09:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?