2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Makam araçlarını satacağım'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Uşak Belediye Başkan Adayı Ali Erdoğan düzenlediği basın toplantısında seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Seçimi kazanması halinde makam aracı kullanmayacağını iddia eden Ali Erdoğan, mevcut belediye yönetiminin hazırladığı kentsel dönüşüm projesini eleştirerek “Bunun adı kentsel yıkışımdır”dedi.

Parti binasında İl Başkanı Metin Deniz Savaş ve Merkez İlçe Başkanı Ali Ünal ile birlikte basın toplantısı düzenleyen MHP adayı Ali Erdoğan, 2004 yerel seçimlerini bin 455 oy farkıyla kaybettiğini söyleyerek 29 Mart seçimlerini kazanacaklarını savundu.

Seçim propagandasında israftan kaçınacaklarını ve ekonomik bir seçim çalışması yapacaklarını kaydeden Erdoğan, AK Parti adayı Mesut Apaydın’ı belediye imkanlarını seçim propagandasında kullanmakla suçladı.

Seçim çalışmaları kapsamında 19 mahalle muhtarı, 20 resmi kurum ve 20 sivil toplum örgütünü ziyaret ettiklerini anlatan Ali Erdoğan, “ Kentin sorunlarını tespit etmek için toplumun taleplerini dinliyoruz. Düzenlediğimiz ziyaretlerde beklentileri alıyoruz. MHP olarak Adliye ve Maliye binalarının taşınması gerektiğini düşünüyoruz. İsmet Paşa caddesindeki yoğunluğu tek netin bir caddeye sıkıştırılmış olmasından rahatsızlık duyuyoruz. Kentin vizyonunu genişletmek için projelerimiz var. Bu projeleri önümüzdeki haftalarda kamuoyuna açıklayacağız.”dedi.

Yaklaşık iki yıldır uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmaların yetersiz ve yanlış olduğunu iddia eden Ali Erdoğan, “AK Partili mevcut belediye, kentsel dönüşüm uygulaması için yanlış uygulamalar yapıyor. Mülk sahipleriyle ve sivil toplumla projeyi birleştiremediler. Bu iş sosyolojik etüt olmadan yapılamaz. Mevcut yönetim sosyolojik etüt yapmamıştır. Dönüşümün uygulanacağı alanda yer alan işletmelere alternatif yer gösteremediler. Bu nedenle projeyi başarmalarının imkanı yok. Bu kentsel dönüşüm değil olsa olsa kentsel yıkışım projesi olur. Biz kentsel dönüşümün şart olduğunu düşünüyoruz ancak sosyolojik etüt kentin mimari planlaması, işyerlerinin durumu gibi çalışmaların yapıldıktan sonra uygulanması gerektiğine inanıyoruz”diye konuştu.

MAKAM ARAÇLARINI SATACAĞIM
29 Mart yerel seçimlerini kazanması halinde başkanlıkta kullanılan makam araçlarını satacağını ve başkanlık makamını da belediyenin giriş katına taşıyacağını iddia eden Ali Erdoğan, “1999-2004 yılları arasında başkanlık yaptım. 2004 seçimlerini bin 455 oy farkıyla kaybettim. Daha sonra belediyeyi dışarıdan sade bir vatandaş gibi 5 yıl izleme fırsatım oldu. Bu süreçte bazı eksikliklerimi de görme fırsatım oldu. Şimdi daha tecrübeli ve heyecanlı durumdayım. 2004 yerel seçimlerine 40 gün kala görevimden istifa ettim. Adil bir seçim ortamı oluşması, belediye imkanlarını seçim çalışmalarında kullanmamak için böyle bir karar almıştım.

Mevcut başkan ise böyle bir girişimde bulunmadı. Ben kendisinden aynı davranışı beklerdim. Ancak böyle bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum ve belediye imkanlarını seçim için kullanacağı kanısındayım. Bu davranışın yanlış olduğunu düşünüyorum. Seçimi kazanmam halinde makam odasını belediye binasının giriş katına taşıyacağım. Halkla iç içe halkın kolaylıkla ulaşabildiği bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Biz bunun adına şeffaf yönetim değil açık yönetim olarak koyduk. Makam odasında 40 sandalye olacak ve tüm vatandaşlarımız hiçbir sorun ve engelleme olmadan bize ulaşıp derdini anlatabilecek. Ayrıca 30 Mart günü başkanlıktaki makam araçlarını da satacağım. Makam aracı kullanmayacağım. Çok şükür birikimim var ve makam aracına ihtiyacım yok”şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 23:46:06
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 20:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aytekin şahin IP: 78.175.89.xxx Tarih : 2.02.2009 18:44:18

inşaallah ali bey seçilirde uşak ımız bu beceriksiz yönetimden kurtulur en büyük başkan bizim başkan ali beyin kazanması için canı gönülden hep beraber çalışmalıyız çünki biz MHP liyiz