2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Meclis toplanamazsa fesh olur'

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI ALİ ERDOĞAN “MECLİS KASIM AYINDA TOPLANAMAZSA FESH OLUR”

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında Kasım ayı olağan meclis toplantısı ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Geçen hafta yapılması gereken Kasım ayı olağan toplantısında usul hatası yapıldığını ve bu nedenle geçen haftaki meclisin kendisi tarafından açılmadan iptal edildiğini ifade eden Ali Erdoğan, “Bugün yapılacak toplantı Kasım ayının ilk meclis toplantısı olacak. Çoğunluğu sağlayamazsak toplantıyı 3 gün sonraya erteleriz”dedi.

Kasım ayı olağan meclisinin mutlaka toplanması gerektiğini bütçe ve stratejik planın bu ay çıkarılma zorunluluğu olduğunu belirten Ali Erdoğan, “Meclis Kasım ayında toplanamazsa fesh olur. Muhalefet benim ve partimizin başarısız olmasını istiyor. Tercih arkadaşlara ait bu ay meclis yapılamazsa fesh olacak”dedi. Belediye Meclisi toplantı salonunda MHP’li meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında eleştirilere cevap veren Ali Erdoğan, “Meclisin toplanmasıyla ilgili bir hata varsa bunun yaptırımları vardır. Meclisin toplanamaması ve bütçe ile stratejik planın yapılamaması düşünülemez”dedi.

Belediye kanununa göre meclisin her ayın ilk haftası toplanması gerektiğini ve meclis gündeminin başkan tarafından belirlenip toplantıdan en az üç gün önce meclis üyelerine tebliğ edilmesi gerektiğini kaydeden Ali Erdoğan şunları söyledi; “ Kasım ayı olağan toplantısı için usul hatası yapıldı. Tebligatta 3 gün esasına uyulmadı Bir gün atlandı. Bu nedenle bir bardak suda fırtına kopardılar. Bütçe ve stratejik plan görüşülecek. Kasım ayı meclisi illaki yapılması zorunludur. Meclis belediyenin ayrılmaz unsurlarından birisidir. Dolayısıyla belediye meclisinin her ayın ilk haftasında yapılması esastır. Gündemini ve gününü belediye başkanı belirler. Kasım ayı meclisinde çok önemli konular ve 2010 bütçesi görüşüleceği için CHP ve AK Partili grup başkan vekilleri ile toplantı günü öncesi görüşmek istedik. AK Parti Grup Başkan Vekili işleri olduğu gerekçesiyle bu talebimizi kabul etmedi. Amacımız meclisi yapmaktı. AK Parti Grup Başkan Vekili bizim çağrımıza katılmadığı için bütçe ve stratejik planı müzakere edemeden meclisi toplamayı amaçladık. Ancak usul hatası oldu ve meclis Kasım ayının ilk haftasında yapılamadı. Ancak 5 Kasım günü meclisin toplanamadığı doğru değil ve o gün bizim tarafımızdan meclis açılmadı. Toplantıyı bu haftaya erteledik. Bir çok yerde bu meclisin hukuksal dayanağı olup olmadığını tartışıyorlar. Peki belediye meclisi yapmamak üzerine mi kuruldu. Bir hata varsa bunun yaptırımları vardır. Belediye meclisinin yapılamayarak bütçenin geçirilememesi mümkün değil. Meclisin yapılmaması demek bütçenin çıkarılamaması ve meclisin fesh edilmesi demektir. Tercih arkadaşlarındır. Muhalefet ben ve partim başarılı olmasın diye çalışıyor”

Bugün gerçekleştirilecek meclis toplantısında önemli gündem maddelerinin karara bağlanacağını ve çoğunluğun sağlanamaması durumunda toplantıyı 3 gün sonraya erteleyeceklerini da belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Mecliste hastane ile ilgili imar planı tadilatı görüşülecek. Çevre yolu konusu var. Bir an önce bunun çözülmesi lazım”dedi.

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI ALİ ERDOĞAN “MECLİS KASIM AYINDA TOPLANAMAZSA FESH OLUR”
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 13:25:01
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 15:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?