2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Meclis üyeleri seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi'nde Uşak’ı temsil edecek belediye başkanları ile meclis üyelerinin seçimi yapıldı.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın başkanlığında yapılan üye seçimlerinde iki belediye başkanı ile bir belediye meclis üyesi TBB üyeliğine seçildi.
Uşak Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen ve merkez ilçe, bağlı ilçeler ve belde belediye başkanları ve meclis üyelerinin katıldığı üye seçiminde 5355 sayılı Kanunun 20’nci maddesi hükmüne göre, il belediye başkanı olarak Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan doğal üye olarak belirlendi. Nüfusu en fazla olan üç ilçeden oluşturulan divanda, Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve Sivaslı Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl ve Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım görev aldı. TBB’nin “birlik meclisi”, “birlik encümeni” ve “birlik başkanı” olmak üzere üç organı bulunuyor. Bu organlarda görev yapmak üzere, merkez ilçe, bağlı ilçeler ve belde belediye başkanları ve meclis üyelerinin katıldığı gizli oylamada Belediye başkanları arasından en çok oyu alan, Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve Selçikler Belediye Başkanı Osman Çakar asıl üye olarak seçildi. Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım’ın yedek üye olduğu seçimde, meclis üyelerinden Mehmet Emin Akyay asıl üye, Kadir Uslu da yedek meclis üyesi olarak seçildi.


Belediye Başkanı Ali Erdoğan üye seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, “5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’nun 20’nci maddesine göre kurulan, bütün belediyelerin doğal üye olduğu ve kamu tüzel kişiliğini haiz tek yerel yönetim birliği olan Türkiye Belediyeler Birliği önemli görevlere sahip. Bu görevler arasında, belediyelerin menfaatlerini korumak, gelişmelerine yardımcı olmak, personelini eğitmek, yurtiçi ve yurtdışı yardımlaşma ve işbirliğini, teknik ve idarî deneyim bilgi değişimini teşvik etmek ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasına yardım etmek yer alıyor. Belediye Başkanlarımız ve meclis üyelerimizin katılımıyla üye seçimini gerçekleştirdik. TBB’de bu arkadaşlarımızın şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğinden eminim” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?