2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Meclis'in gündemi bütçe

UŞAK İL GENEL MECLİSİ KASIM AYI OLAĞAN TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Uşak İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantıları Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında devam ediyor. Bu ay 2010 yılı bütçe çalışmaları nedeniyle 20 gün mesai yapacak olan meclis bugünkü oturumda il afet durum müdürlüğünün 2010 yılı bütçesi ve yeni özel idare binasının kiraya verilmesi görüşüldü.

Uşak İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda İl Afet Durum Müdürlüğü’nün 2010 yılı bütçesine ödenek konulup konulmaması değerlendirildi. Yaklaşık iki yıl önce yıkılarak yenisi inşa edilen kent merkezindeki Öz Merkez adı verilen hizmet binasının kiralanması ile ilgili komisyon raporları da görüşüldü. Kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek olan yeni hizmet binasının zemin katı ve üst katlardaki bazı bölümleri kiraya verilerek gelir elde edilmesi planlanıyor. Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun konuyla ilgili olarak, eski binanın ihtiyaca cevap vermez hale geldiğini ve bu nedenle yenisinin inşa edildiğini belirterek “Kent merkezinde idaremizin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede bir hizmet binasına kavuşacağız. Binadaki zemin kat ve üst katlardaki büroları kiraya vererek idaremize gelir sağlayacağız. Bu konuyu meclisimizde gündeme getirip değerlendiriyoruz. Bu ay yoğun bir çalışma takvimine girdik. Mecliste ilimizi ilgilendiren tüm konuları, 2010 yılı bütçesi ve stratejik planı tartışıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında doğru kararlar aldığımızı herkes görecek. Hafta başından itibaren çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz”dedi.

Meclis toplantısının ardından Plan Bütçe Komisyonu üyeleri Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu. Meclis Başkanı Uzun ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada ise “Komisyonumuz 2010 yılı bütçesi üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bütçe üzerinde valimiz Özdemir Çakacak ile görüş alış verişinde bulunmak üzere komisyon üyelerimiz bir ziyaret gerçekleştirdi. Amacımız hep birlikte en doğru bütçeyi oluşturmaktır”diye konuştu.

UŞAK İL GENEL MECLİSİ KASIM AYI OLAĞAN TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 15:39:03
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 17:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?