2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Mehmet Akif Ersoy büstü açıldı

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Törende, Uşak Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki alan yeniden düzenlenerek Mehmet Akif Ersoy büstü ve meydanın açılışı gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Uşak İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Emin Sarıkaya Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un özgeçmişini okudu. 2008 yılı İstiklal Marşı okuma yarışmasında Uşak 1.si olan Mustafa Dülger’in İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuduğu törende, Belediye Başkanı Mesut Apaydın da bir konuşma yaptı.

Başkan Apaydın “Şehrimizde, şanlı tarihimizi ve kültürel değerlerimizi yaşatmak ve yeni nesillere göstermek amacıyla, Ünlü Türk Bilginleri Meydan Düzenlemesi, ata sporumuzu sembolize eden cirit heykeli ve Mevlana Hazretleri adına tanzim edilmiş bir park düzenlemesini yaptık. Önümüzdeki günlerde de Kırık Minare mevkiinde restore edilmiş bir mekânımızı da Milli Mücadele Müzesi yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Başkan Apaydın, Mehmet Akif Ersoy’un anısının yaşatılması adına bu büstü yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Büstü kendi ismini taşıyan mahalleye yapmanın en uygun olacağı düşündük.. Ayrıca büstü koyduğumuz alanda bulunan parkın ismini Mehmet Akif Ersoy parkı olarak değiştirdik ve meydan düzenlemesi yaptık. Büstte, Kurtuluş Savaşını simgeleyen bir kabartma rölyef ve Türk Bayrağı bulunuyor. Büstümüz üç mahallenin kesişim noktasına ayrı bir anlam kattı" dedi.

Konuşmaların ardından, Mehmet Akif Ersoy büstü Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve daire müdürleri tarafından açıldı. Törene daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenden sonra bazı vatandaşlar büst önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 19:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?