2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Mektuplu atışma yeniden alevlendi

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, AK Parti Uşak Milletvekillerine yönelik daha önce gönderdiği mektuplara AK Partili milletvekillerinin kaçamak cevaplar verdiklerini ifade ederek yeni bir mektup gönderdiğini söyledi.

CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaparak AK Parti milletvekillerine kentin sorunlarıyla ilgili bir mektup gönderdiğini ifade etmiş ardından da AK Parti Milletvekilleri de kendilerini suçlayan Coşkunoğlu’na cevap vermişti. Karşılıklı açıklamalarla Uşak gündemini meşgul eden milletvekilleri arasındaki mektuplu atışma Coşkunoğlu’nun yeni mektubu ile yeniden alevlendi.

CHP Milletvekili Coşkunoğlu yeni mektubunda AK Partili vekillere “Siyaseti değil, bizleri seçenlere hizmet vermeyi ön plana çıkararak, Uşak’ı ilgilendiren konularda bana karşı cevap yetiştirmekten vazgeçip, benimle beraber Uşak için çalışacağınızı umuyorum”dedi.

Mektubunda 7 maddeden oluşan önerilerini sıralayarak AK Partili Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu’ya seslenen Coşkunoğlu, “Değerli milletvekillerim, size Uşak’ın ciddi sorunlarını, çözüm önerilerimi ve beraber çalışma dileğimi içeren, 3 Haziran 2009 tarihli ilk açık mektubumda yazdıklarımı çarpıtan kaçamak yanıtlar verdiniz. Birkaç hafta sonra TBMM çalışmalarına başlayacak. Yeni yasama yılında bizi seçen hemşerilerimizi ilgilendiren konularda çalışmalarıma ve girişimlerime destek olmanızı dilerim”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Osman Coşkunoğlu, devlet yatırımlarında Uşak’ın 81 il içerisinde 77. sırada yer aldığını ve nüfusu Uşak’tan daha az olan 27 ilin 22’sinin Uşak’tan daha fazla devlet yatırımı aldığı iddiasında bulundu. TOKİ inşaatlarında yerel müteahhitlerin değerlendirilmediğini, yerel esnaftan da yeterince yararlanılmadığını, ileri süren Coşkunoğlu, “Zor durumda olan dericilerimiz, Karma Organize’ye taşınma masraflarına ve arıtma maliyetlerine katlanırken, civar illerde etrafı kirleterek dericiliğe devam ediliyor. Dericilerin çevreyi kirletmemesi gerektiğini ben de hararetle savunuyorum. Ama, dericilerimizin cezalandırılmamasını, haksız rekabete maruz kalmamasını da savunuyorum. Dericilerimiz giderek daha mağdur durumlara düştü”dedi.

2006 yılında Kalkınma Ajansı Yasası çıktıktan hemen sonra TBMM’de sözlü ve yazılı girişimlerde bulunduğunu Uşak, Manisa, Afyonkarahisar ve Kütahya’dan oluşan TR33 bölgesinde Uşak’ın TR33 Ajans Merkezi olmasını savunduğunu da belirten Coşkunoğlu “İki ay önce hükümet maalesef Ajans Merkezi olarak Kütahya’yı seçti. Dönüşümlü olan merkez başkanlığının ilk iki yıl için Uşak’a verildi. İlimize yapılan bu yeni haksızlığın telafi edilmesi için çalışmaya devam edeceğim. AK Partili arkadaşlarımı Uşak’ın sorunlarına karşı çözüm önerilerim üzerinde yeni yasama yılında birlikte çalışmayı öneriyorum”dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 14:59:41
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 15:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmetcanlı IP: 85.108.41.xxx Tarih : 17.09.2009 20:01:42

 ben derimki uşak için önçe smss başkanı azmi yılançıoğlu ve esnaf odaları bşk sadettin öztürk. uşak ilinin her türlü sorunun projesi bunların ve ekiplerin bildiğini belirteyim. ankarada atamayla gelen adresleri ankara olanlardan fazla bir şey beklemek bençe uyğun olmaz. halim tunç siz dahil değilsiniz bu mektuplu atışamaya sağçısıyla  solçusuyla aranan isim oldunuz.