2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Müftülükten hacı adaylarına eğitim semineri

Uşak İl Müftüsü Osman Akdemir yaptığı açıklamada bu yıl 241'i özel acentalara kaydolan toplam 663 hacı adayına eğitim semineri vereceklerini söyledi. 

Hacı adaylarına 5 hafta sürecek bir eğitim semineri düzenleyeceklerini söyleyen Osman Akdemir, Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurarak kesin kaydı yapılan 422 hacı adayı olduğunu ifade etti. Yarın sabah saatlerinde Yücetepe Casmii'nde başlayacak eğitim seminerlerinde görüntülü tavaf eğitimi ve hac sırasında uyulması gereken kurallar anlatılacak. Uşaklı hacıların yoğun olarak normal oda yemekli 2. tip otelleri tercih ettiğini belirten Akdemir, "Müstakil 1. tip 2 kişilik odanın fiyatı 3 bin 800 Euro ve 7 hacı adayı başvurdu. En lüks konaklama tipi olan 2-A 2 kişilik odada kalmak isteyen 11 hacı adayımızı var ve bu hacılarımız toplam 4 bin 500 Euro ödeyecek. En ucuz konaklama tipi olan müstakil yemekli 2. tip odada kalmak için 296 hacımız başvuruda bulundu. Bu hacılarımız konaklama için 2 bin 050 Euro ücret ödeyecek. Hac, İslam'ın beş şartından biri olan maddi durumu müsait sağlık yönünden problemi olmayan müslümanların yerine getirmesi gereken bir vazifedir. Her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir talep oldu. Belirli sayıdaki kontenjan nedeniyle başvuru yapan hacı adaylarımızın çoğuna sıra gelmedi. Sırası gelmeyen hacı adaylarımızın sabırla bekleyip sıraları geldiğinde bu görevlerini yerine getirmeleri gerekiyor" dedi. 

Düzenleyecekleri hac eğitim semineri ile adayların hac süresince sıkıntı çekmemelerini sağlamayı amaçladıklarını da söyleyen Osman Akdemir, "Bazı hacı adaylarımız hac konusunda bilgi sahibi ikin bazıları da hiçbir bilgiye sahip değil. Biz eğitim seminerlerinde adaylara her türlü davranış şekli ve kutsal toprakların özelliklerini neyin nerede olduğunu görüntülü ve uygulamalı olarak göstereceğiz. Eğitim sonunda hacı adaylarımız kutsal topraklar hakkında bilgi sahibi olmuş olacak ve neyi nasıl yapacaklarını öğrenmiş olacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 09:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?