2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Mustafa Yeldanlı yılın ahisi seçildi

UŞAK’TA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 12-18 Ekim “Ahilik Haftası” etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü yaparak panel organize etti.

Belediye binası önünde öğle saatlerinde mehteran gösterisi ile başlayan Ahilik Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşü ve panel ile devam etti. Belediye binası önündeki mehteran gösterisine çok sayıda esnaf ile vatandaşlar ve bazı daire müdürleri izledi. Mehteran gösterisinin ardından Belediye önünden Atatürk Anıtı’na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, kortej yürüyüşü sonunda Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Kutlama etkinlikleri daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde “Ahilik” paneli ile devam etti. Panele Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Gür ve çok sayıda davetli katıldı. Panel öncesi bir açılış konuşması yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, ahi teşkilatının önemine değinerek esnafın taşıması gereken özellikler üzerinde durdu.

 Sadettin Öztürk konuşmasında şunları söyledi; “ Ahilik kültürünü çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak, üzerimize düşen en önemli görevler arasındadır. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik kültürü haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Ahilik teşkilatları iş hayatının düzenlenmesinde toplumun bütününü ele alarak sosyal grupların menfaatlerini düşünmelidir. Sosyal huzurun sağlanması için uzlaşmacı, sosyal ve ekonomik ilişkilerin kurulmasını amaçlayan Ahilik teşkilatları bu özelliği ile insanlığa ışık tutar. Millet olarak sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden Ahi Evran muhabbeti ile birbirimizle kucaklaşarak dünya milletleri ile yarışmalıyız. Ahi olan kişinin yoksullara ve düşkünlere yardım etmek için eli, konuk olarak gelenler için kapısı ve yoksullara, konuklara ve düşkünlere doyurmak için de sofrası açık olmalıdır. Yine ahi olan kişinin kimsenin ayıbını görmemek ve kimseyi kötü gözle bakmamak için gözleri, kimsenin ırzına namusuna kötülük yapmamak için beli ve kimse hakkında kötü söz söylemeyip münafıklık yapmamak için dili bağlı olmalıdır. Bu özellikleri taşıyan her esnaf hem adetlerimizi yerine getirmiş olur hem de kazancına kazanç katar. Biz ahiliği böyle öğrendik. Çıkaklarımıza ve bizden sonraki nesillere de aynı şekilde aktarmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımız ile tüm hemşerilerimin Ahilik Kültür Haftası'nı kutluyorum”

Panel sonrasında Uşak ilinde yılın Ahisi seçilen Uşak Tarhanası imalatçısı Mustafa Yeldanlı’ya ödülü verildi. Ahilik haftası kutlamaları yarın düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

UŞAK’TA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
UŞAK’TA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:57:04
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 19:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?