7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

O anayasayı millete anlat!

MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "dağarcığındaki anayasayı millete anlat" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Uşak il teşkilatı tarafından Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı ve iktidarı sert sözlerle eleştiren Devlet Bahçeli, "12 Haziran'da halkımız mutlaka sandığa gitmelidir. Çünkü bu seçim ülkemizin geleceği için çok önemlidir" diye konuştu.

Milletvekili adayları Metin Deniz Savaş, Filiz Çabut Yüksel ve Emine Yıldırım'ı halka tanıtan Bahçeli, şunları söyledi: "Uşak'ın yetiştirdiği bu evlatlara oy verin ve milletvekili olarak meclise gönderin."

Mart ayında Uşak'ı ziyaret eden ve bütün ilçelerde kısa süreli miting yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kenti ikinci kez ziyaret etti. 12 Haziran seçimleri için Kent Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kişiye seslenen Bahçeli, Uşak milletvekili adaylarını tanıttı. Metin Deniz Savaş, Filiz Çabut Yüksel ve Emine Yıldırım'a oy isteyen Bahçeli, partisinin Hilal Kart Projesi ile yoksulluğu yeneceğini savunarak "MHP döneminde esas değişim yoksulların yüzündeki gülümseme ile olacak. Herkes bir değişim türküsü tutturmuş ama yoksulları görmüyor. MHP diyor ki Hilal Kartım var. Hilal Kartı olan baba eve güler yüzle gelecek ve çocukları ne istiyorsa alacak. Hilal Kart yoksul için aş, esnaf için iş olacak. Bu hükümet yoksulluğu artırdı ve toplumsal tahribatlara yol açtı. MHP toparlanma ve onarım hükümetine talip" diye konuştu.

Pazar günü yapılacak seçimlerde halkı sandığa gitmeye çağıran Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Pazar günü 24. dönem milletvekilliği genel seçimleri yapılacak. 12 Haziran seçimleri, Türkiye'nin ağır sosyal, ekonomik ve siyasi ortamında yapılıyor. 12 Haziran seçimleri bu nitelikleriyle milletin kaderini belirleyecek ve milletimiz yeni tercihi ile ülkenin nasıl ve kimler tarafından yönetilmesi gerektiği konusunda açık bir irade ortaya koyacak. Bu seçimleri bütün milletimiz önemsemeli ve önemli bir mazeret olmadığı sürece sandığına gitmeli."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkeyi kötü yönetmekle suçlayan ve dağarcığındaki anayasayı açıklamasını isteyen Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP 9 yıldır Türkiye'yi yönetiyor. AKP döneminde Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü tehlikeye girmiştir ve ülkemiz bölünme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılacak siyasi hataların işlendiği bir döneme itilmiştir. Hala bu tehdit ve tuzaklar devam ediyor. Ama sayın Başbakan bir türlü ülkeyi getirdiği yeri anlayamadı. AKP'ye oy verenler de sayın Başbakan'a 'Türkiye nereye gidiyor, bunu bize anlatın?' sorusunu yöneltemiyor. Başta AKP'ye oy verenler olmak üzere hepimiz bu soruyu sormalıyız. Sayın Başbakan 330 milletvekiline talip oluyorsun da; dağarcındaki Anayasa'yı neden millete açıklamıyorsun? Hangi korkun var, kime söz verdin? Bunu anlat ki millet senin yüzünü görsün ve gerçekleri okusun. Eğer sana gerçekten inanıyorsa durmak yok yola devam etsin. Ama partinin adını Adalet ve Kalkınma Partisi olmaktan çıkarmış aldatma ve kandırma partisine dönüştürmüşsün."

"9 yılda yapamadıklarını son 3 yılda nasıl yapacaksın" diye soran Bahçeli, şunları söyledi: "Çıldırmış ve çılgın projelerle millete bunu anlatmaya çalışıyor. Bugünkü AKP'nin 3. Dönemi olmamalıdır. Türkiye bir dönem daha bunları görürse bir ihanetin kemerinde olur. 12 Haziran'da bu hükümetten kurtulmak, Türk milletinin kurtuluşudur. Durmak yok yola devam yerine; artık git bıktık usandık senden demelisiniz. Bunu diyeceğiniz inancındayım, bu iktidardan ülke rahatsız ve vatandaş rahatsız. Bu iktidar döneminde hırsızlık ve yozlaşma had safhaya ulaştı."

"Türkiye'de yolsuzluklar aldı başını gidiyor" diyen Bahçeli, bu hükümet döneminde rant ekonomisi ile zenginleşen AKP'nin zenginlerinin türediğini söyledi. Bunların lale ve sülale devrini yaşadığını anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yoksulluk nedeniyle göçler arttı. Büyük şehirlerde nüfus arttı. Bu iktidar bunu görmezden geliyor. Sabahtan akşama kadar Recep Tayyip Erdoğan dizisinde halkın yoksulluğu ve darlığı yok. Konuşması değişmiş, üslubu farklılaşmış ve yüz hatları değişmiş bir şahsı ailecek televizyonlarda görmekten bıkmış insanlar, televizyonları insanlar kapatır hale geldi. Televizyonlar düzelir. Ama siz bugünkü iktidarı televizyonlarda kapatmayın, sandıkta kapatın. AKP kime hangi araştırmayı yaptırırsa yaptırsın, besleme aydın ve yazarlar 3. dönem hikayesini anlatıp dursun, Recep Tayyip Erdoğan'la hikaye yaza dursunlar. Ama millet kararını verdi, artık git başımızdan diyecekler."

Öte yandan MHP İl Teşkilatı, miting öncesi alana gelen partililere bisküvi ve lokum ikram etti. Devlet Bahçeli mitingin ardından Uşak'tan İzmir'e gitti.

MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA
MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA
MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA
MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA
MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA
MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA
MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA
MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA
MHP LİDERİ BAHÇELİ UŞAK'TA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2011 Salı 18:07:04
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 16:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Erdoğan IP: 78.169.161.xxx Tarih : 9.06.2011 12:51:41

Haydi hayırlısı, Allahım, memleketimize hayırlı idareciler nasip etsin ,şöyle vatanını milletini canından çok seven islamın bayrağına sahip çıkacak yöneticilere çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz.