2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Oda başkanlarından valiye ziyaret

UŞAK'TA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

Uşak'ın tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Vali Özdemir Çakacak, kentin sahip olduğu değerleri tanıtmak için çalıştıklarını söyledi. Valiliğin koordinasyonunda ilin kazanımlarını tanıtmak için sivil toplum kuruluşları, siyasiler, belediyeler ve üniversite ile işbirliği yapacaklırını belirten Çakacak, "Uşak sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle göründüğünden çok daha büyük bir şehir. Bu değerleri her alanda tanıtmanın çabası içerisindeyiz"dedi.

Uşak Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk beraberindeki 17 oda başkanı ile birlikte 21-18 Ekim Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Vali Özdemir çakacak'ı ziyaret etti. Yılın ahisi seçilen tarhanacı Mustafa Yeldanlı'nın da katıldığı ziyarette Vali Çakacak, ahilik teşkilatının önemine değindi.

Kentin sorunlarının tartışıldığı ziyaret sırasında oda başkanları Vali Özdemir Çakacak'tan yöreye has marka ürünlerin desteklenmesini talep etti. Esnaf ve Saünatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, Kütahya'nın Simav ilçesinin Uşak'a bağlanmak istediğini ve bu yönde belediye meclisinden karar çıktığını ifade ederek konuyla ilgili Vali Çakacak'tan yardım istedi.

Vali Özdemir Çakacak komşu il Kütahya'ya karşı Uşak Valisi olarak bu konuda yorum yapmasının yanlış olacağını ifade ederek şunları söyledi; "Uşak hem sanayi hem de tarım şehri. Her ilin bir özelliği var. Uşak tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu tarihi değerler insanlığın ortak mirasıdır. Bu mirası en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Tarihi değerlerimizin yanı sıra sanayi ve tarım alanında da ciddi bir potansiyele sahibiz. Uşak 2 adet organize sanayi bölgesi ile kendisine eş değer bir çok ilden daha fazal gelişmiş durumdadır. Bir takım sıkıntılar var ancak bu sıkıntıların çoğu global krizden kaynaklanmaktadır. Bu sıkıntılar elbet aşılacak. Nitekim sanayimizde son aylardaki enerji tüketimi ve kapasite kullanımı eski seviyelere yaklaşmış durumda. Önemli olan her alandaki değerlerimizi el ele vererek tanıtmak ve markalaşmayı sağlamaktır"

Termal Turizme açılması planlanan Hamam Boğazı Termal Tesisleri'nin önemli bir potansiyel olduğunu da belirten Vali Çakacak "Hamam Boğazı'nda ileriye dönük ciddi bir potansiyel var. Uluslararası havaalanı Uşak Havaalanı ve karayolu ulaşımı, sıcak su rezervi ve tarım alanları bu potansiyelin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bu alanın turizme ve sera yatırımlarına açılması için çalışmalar devam ediyor. Geçen hafta milletvekillerimiz bölgeye yatırımcı getirdi. Bakanlık tahsis ve ihaleye çıkmadan yatırımcıları bölgeye getirerek yatırım yapmalarına yardımcı oluyoruz. Uşak'ın tarhanasını, termal potansiyelini, sanayi alanındaki ürünlerini ve tarihi zenginliklerini bir bütün olarak ele almak zorundayız. Kentin değerlerini hep birlikte el ele vererek tanıtacağız"dedi.

Vali Özdemir Çakacak ziyaret sonunda Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztür ve 17 oda başkanı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

UŞAK'TA AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 15:47:01
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 16:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet canlı IP: 88.244.187.xxx Tarih : 17.10.2009 17:08:19

sayın  valim  yeldanlının üzerindeki ne kostümü açaba dikkatimi çekdi.