2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Öğrenci meclisi toplandı

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Uygulama yönergesi çerçevesinde oluşturulan Uşak Öğrenci Meclisi, 6. Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi öncesi bir araya geldi.

Öğretmenevi Şeref Salonu’ da İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün başkanlığında toplanan öğrenci meclisi okullarda yaşanan sıkıntıları değerlendirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Salonu’nda (TBMM) 22-25 Nisan tarihleri arasında yapılacak 6. Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi’nde Uşak Öğrenci Meclisi Başkanı Rıza Söyler’in yapacağı konuşmayı belirlemek için bir araya geldiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, eğitimdeki kaliteyi arttırmak için çalıştıklarını kaydetti. İl Öğrenci Meclisi’nin belli aralıklarla toplanıp okullardaki sıkıntıları değerlendirdiğini ve kendilerine rapor sunduğunu anlatan Düzgün, Uşak’ta eğitimin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek bunları gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Demokrasi ve eğitimin önemini üzerinde duran Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Uşak’ın eğitim alanında son yıllarda yakaladığı başarıyı yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, “ Öğrenci meclisinde yer alan öğrencilerimizin önerilerini titizlikle değerlendiriyoruz. Son yıllarda ÖSS ve OKS’de yakaladığımız başarılar tesadüf değildir. Her geçen gün çıtamızı yükseltiyoruz. Öğrenci meclisinde yer alan öğrencilerimiz yaşanan sıkıntıları ve talepleri bizlere iletiyor. Bizler de sizin talepleri karşılamak için çalışıyoruz. 6. Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimine katılacak olan İl Öğrenci Meclisi Başkanımız Eşme Ahmet Avcı Anadolu Lisesi öğrencisi Rıza Yüksel Ankara’da ilimizi temsil edecek. Bugün bu toplantıda hem Rıza Söyler’in konuşma metni üzerinde çalışacağız hem de okullardaki sıkıntıları değerlendireceğiz”dedi.

Uşak İl Öğrenci Meclisi Başkanı Rıza Söyler ise konuşmasında okullarda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi için güvenlik kamerası uygulamasının başlatılmasını istediklerini dile getiren Söyler, “ İlimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini görebilmek için müzelere gittiğimizde talep edilen ücretin kaldırılmasını talep ediyoruz. Bazı okullarımızda bilgisayar ve fen laboratuarı bulunmuyor. Her okulumuzda laboratuar kurulmasını bekliyoruz”dedi.

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ise öğrencileri dinledikten sonra tespit edilen sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 13:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?