2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Öğrenciler bilgilerini yarıştırdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Uşak'ta 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı ilköğretim okulları arası bilgi ve kültür yarışması düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ilköğretim okulları arası bilgi ve kültür yarışmasına 8 okul katılırken birinciliği 15 sorunun tamamına doğru cevap veren Nihat Dülgeroğlu İlköğretim Okulu öğrencileri kazandı. Yarışmada Nihat Dülgeroğlu İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu, Özel Bahçeşehir İlköğretim Okulu, Eşme Şehit Alibey İlköğretim Okulu, Karahallı Külköy İlköğretim Okulu, Ulubey Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Banaz Mahire Eynel İlköğretim Okulu ve Yayalar İlköğretim Okulu yarıştı.

Yarışmada fen teknoloji, edebiyat, genel kültür ve matematikten oluşan 15 soru soruldu. Yarışma sonunda 25 soruyu doğru yanıtlayan Nihat Dülgeroğlu İlköğretim Okulu birinci olurken Eşme Şehit Alibey İlköğretim Okulu ikinci Özel Bahçeşehir Koleji di üçüncü oldu. Yarışma sonunda öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ile Vali Yardımcısı Şükrü Yıldırım verdi.

Her yıl düzenlenen bilgi yarışmalarındaki amacın öğrencileri motive etmek olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, “Bilgi çağında yaşadığımız bu dönemde amacımız öğrencilerimiz arasındaki dekabetin gelişmesini sağlamak ve bilgi edinmeye teşvik etmektir. Yarışmaya katılan okullarımız önce ilçelerdeki elemeleri geçti. Daha sonra il birinciliği için yarıştı. Uşak olarak eğitim alanında son yıllarda yakaladığımız başarı çıtasını daha yukarılara çekmeye çalışıyoruz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 12:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?