2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Öğrenciler hünerlerini sergiliyor

Uşak'ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 3. düzenlenen Eğitim, Kültür, Bilim ve Sanat Şenliği'nde ilköğretim ve ortaöğretim okulu öğrencilerinin projeleri sergilenmeye başladı.

Uşak Valilik Meydanı'nda sabah saatlerinde açılan “3. Eğitim, Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği” etkinlikleri 2 gün devam edecek ve okullar tarafından oluşturulan stantlara vatandaşlar gün boyu gezebilecek.

İmam Hatip Lisesi Mehter takımının mehteran gösterisi ile başlayan şenliğin açılışına Uşak Valisi Kayhan Kavas, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve Emniyet Müdürü Cafer Şahin, daire müdürleri ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Mehteran gösterisi ile başlayan şenlikler kapsamında öğrenciler iki gün boyunca müzik, halkoyunları, canlandırma, izci orotoryo ve jimnastik gösterileri sunacak.

Şenlik açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, eğitimdeki sorunları çözen ülkelerin, kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomi gibi bir çok alanda da kalkındığını belirterek, " Kalkınmanın temel şartlarından olan, eğitim ve bilime önem verilmeli, bilimin yol gösterici özelliği öğrencilerimize çok iyi anlatılmalıdır. Bilim, modern toplumların, ekonomik ve sosyal gelişmede kullandıkları en değerli hammaddedir. Bize düşen ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için elimizden geleni yapmak ve çaba harcamaktır. Biz öğrencilerimizi tek kalıp halinde yetiştirmeyi amaçlamıyoruz. Onları bilgi ve becerilerini sergileyebilecekleri fırsatları sunuyoruz. Bilim şenliğinin amacı da budur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kayhan Kavas, kurdeleyi keserek bilim şenliğinin açılışını gerçekleştirdi. Vali Kavas ayrıca İzmir’de gerçekleştirilen proje tabanlı bilgi yarışmasında dereceye giren okullara plaket verdi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri ve eserleri inceleyerek bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?