2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Öğrencilere 'Sevgi' eli uzandı

SEVGİ MAĞAZALARI DERNEĞİ’DEN ÖĞRENCİLERE GİYSİ YARDIMI

Uşak Sevgi Mağazaları Derneği, maddi durumu iyi olmayan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Uşak Şubesi’nden burs alan 34 ilköğretim okulu öğrencisine mont ve bot yardımında bulundu.

Öğrenciler için hazırladıkları yardım paketlerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne teslim eden Sevgi Mağazaları Derneği üyeleri kış aylarında ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapmaya devam edeceklerini bildirdi. Sevgi Mağazaları Derneği Başkanı Ayşenur Sağsöz, her mevsim öğrenciler ile yoksul vatandaşlara yardımda bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi; “Dernek olarak belli aralıklarla Uşak Aşevi’ne kayıtlı vatandaşlarımıza ve bu ailelerimizin öğrencilerine giysi yardımı yapıyoruz. Geçen bayramda bayramlık yardımı yaptık. Bu bayram öncesi ise 34 öğrencimize mont ve bot yardımı yapmaya karar verdik. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne teklif ettik. Kendileri burs verdikleri yoksul öğrencilerin listesini bize verdi. Biz hazırladığımız paketleri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne teslim ettik. Dernek olarak bundan sonra da yoksul öğrencilerimize gözetmeye devam edeceğiz”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Uşak Şube Başkanı Naile Akçay ise “Bugün mont ve bot yardımı alan öğrencilerimiz “Kardelen Projesi” kapsamında bizden burs alıyorlar. 34 ilköğretim okulu, 50 üniversite olmak üzere toplam 84 öğrencimize burs veriyoruz. İlköğretim okulu öğrencilerimiz havalar soğumasına karşın hala yazlık ayakkabı ve gömlekle okula gidiyorlardı. Bu destekle bu öğrencilerimizin kışlık giysi ihtiyaçlarını gidermiş olduk. Derneğimizde hafta sonları üniversite öğrencilerimiz ile ilköğretim okulu öğrencilerimiz bir araya geliyorlar. Üniversiteli gençlerimiz ilköğretim okulundaki kardeşlerine ders veriyor. Dershanelere gidemeyen bu çocuklarımız bu sayede eksikliklerini gideriyorlar. Derslerinde ve sınavlarında daha başarılı oluyorlar. Amacımız yoksul öğrencilerimiz geleceğe daha güvenli bakmalarını sağlayıp tüm ihtiyaçlarını imkanlarımız dahilinde karşılamaktır”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 11:58:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 09:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?