2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Öğrencilere süt dağıtıldı

Uşak'ta, “21 Mayıs Dünya Süt Günü” nedeniyle Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıtıldı.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende öğrencilere sütün önemi anlatılırken, İl Müdürü Atilla Arslan, sokak sütü ile mücadele edeceklerini ve öğrencilere sokak sütü satıldığını gördüklerinde ao 174’e ihbar etmelerini istedi.

Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende Vali Kayhan Kavas, Tarım İl Müdürü Atilla Arslan öğrencilere süt ve fındık dağıttı. Süt içme alışkanlığını kazandırmak amacıyla her yıl okullarda etkinlik düzenlediklerini ifade eden Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, öğrencilerden günde iki bardak süt içmeleri konusunda söz aldı.

Türkiye'de süt tüketiminin bir çok içecekten daha az olduğunu söyleyen Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, " Süt, insan hayatının en fazla ihtiyaç duyduğu besin kaynaklarından biridir. Günde iki bardak süt ile calsiyum ihtiyacımızın yüzde 70'ini karşılarız. Maalesef küçük yaştan itibaren çeşitli sebeplerden dolayı süt içme alışkanlığını kazanamıyoruz. Açıkta satılan sütleri içmemeliyiz. Nasıl üretildiği ve içinde ne olduğunu bilmediğimiz sokak sütünü içmemeliyiz. İçerisinde mikrop barındırır ve kaynatarak da bu mikropları öldüremeyiz. Kapalı ambalajlarda satılan üzerinde marka ve son kullanma tarihi içeren bakanlık izni olan sütleri tüketmeliyiz. Türkiye'de süt tüketimi gelişmiş ülkelere oranla 5 kat daha az. Süt tüketimini arttırmak zorundayız. Anne ve babalar kadar öğretmenlere de görevler düşüyor. Ancak öğrencilerimize açık olarak sokaklarda satılan sütleri içirmemeliyiz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz sokak sütü satıldığını gördüklerinde alo 174’e ihbar etmelerini istiyoruz”dedi.

Vali Kayhan Kavas ise törende yaptığı konuşmada öğrencilerin sağlıklı beslenmesinin önemine değindi. Sağlıklı beslenmeleri halinde öğrencilerin derslerinde daha başarılı olacağını da kaydeden Vali Kavas, “Süt içme alışkanlığını kazandırabilmemiz için basit ama uygulanabilir projelere ihtiyacımız var. Sağlıklı beslenme için süt içmeliyiz. Öğrencilerimiz Sağlıklı beslenirse derslerinde daha başarılı olur. Sokak sütünü engellemek için ilimizde Süt İzleme Kurulu oluşturmuştuk. Bu kurul sokak sütü ile mücadele ediyor. Hedefimiz sokak sütünü engelleyip hem üreticimize daha fazla maddi kazanç sağlamak hem de toplumun sağlıklı süt içmesini temin etmektir”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?