2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Öğrencilerin seçim heyecanı

UŞAK İL ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Uygulama yönergesi çerçevesinde gerçekleştirilen Uşak Öğrenci Meclisi seçimleri bugün gerçekleştirildi.

Kız Meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen Uşak İl Öğrenci Meclisleri seçimi renkli görüntülere sahne oldu. Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün’ün de katıldığı seçimde Eşme Anadolu Öğretmen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Orhan Vurgun Uşak İl Öğrenci Meclisi başkanı oldu. 8 öğrencinin başkanlık için yarıştığı ve 30 öğrencinin oy kullandığı seçimlerde öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı.

Öğrenci Meclisi Başkanlığı için yarışacak 8 aday sırayla kendilerini tanıtarak propaganda konuşması yaptılar. Sırayla kürsüye gelen adaylar, Uşak’ta eğitimin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek bunları gidermek için çalışacaklarını belirttiler. Özellikle AB projeleri ve okul önlerinde güvenlik sorunlarından bahseden öğrenciler, okullar arası dayanışma ve okuma alışkanlığının kazandırılması için kitap toplama kampanyası başlatacaklarını dile getirdiler. Başkanlık için yarışan adayların propaganda konuşması sırasında kazanmak için yaptıkları vaatler ve eleştiriler siyasetçileri aratmadı.

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, ise yaptığı konuşmada demokrasi ve eğitimin önemini anlattı. Uşak’ın eğitim alanında son yıllarda yakaladığı başarıdan da söz eden Recep Düzgün, “Bugün Öğrenci meclisi seçilen arkadaşımız Ankara’da ilimizi temsil edecek. Son yıllarda ÖSS ve OKS’de yakaladığımız başarılar tesadüf değildir. Her geçen gün çıtamızı yükseltiyoruz. Öğrenci meclisinde yer alan sizler yaşanan sıkıntıları ve taleplerinizi bizlere ileteceksiniz bizler de sizin taleplerinizi karşılamak için çalışacağız”dedi.

Milli Eğitim Müdürü Düzgün, seçim sonunda Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Orhan Vurgun’u tebrik ederek başarılar diledi.Seçimler sonunda başkan seçilen Vurgun, bir konuşma yaparak öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti.

UŞAK İL ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 14:51:01
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 22:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?