8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Okul maratonu başladı

Uşak'ta 2011-2012 eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim haftası törenlerle başladı. Okul öncesi, ilköğretim ve liseler olmak üzere il genelinde 60 bin 545 öğrenci 8 Haziran’a kadar sürecek olan yeni eğitim-öğretimine başladı. İlk kez okul heyecanı yaşayan okul öncesi ve birinci sınıflarda heyecanın dorukta olduğu gözlendi.

Yeni eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim Haftası nedeniyle Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi. Törene Uşak Vali Vekili Fahrettin Göncü, Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş ve Dilek Akagün Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Uşak’ın eğitimdeki başarı çıtasını daha yukarılara çekmek için çalıştıklarını ve 2011-2012 sezonuna sorunsuz başladıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, eğitimdeki başarının öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile mümkün olduğunu kaydetti. Hükümetin eğitime ciddi bir kaynak aktardığını ve devletin birinci önceliğinin eğitim olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün törende yaptığı konuşmada, “Devletimizin tüm gayreti öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasına yöneliktir. Bu amaçla eldeki tüm imkanlar seferber edilmektedir. Devletimizin birinci önceliği eğitimdir. Ülkemizin aydınlık geleceği için bizler de öğrencilerimizi başımıza taç yapıyoruz. Eğitimde başarıyı yakalamak için öğretmen, öğrenci ve veli iş birliği şarttır. Bu üç unsur arasında işbirliği yapıldığı sürece başarıyı yakalamak çok daha kolay olacaktır. Eğitim insan hayatını ve insanı daha değerli kıldığı için vardır. Uşak olarak 2011 yılında üniversite sınavlarındaki başarımızı sürdürdük. Amacımız bu yılda aynı başarıyı yakalayarak başarıda sürekliliği yakalamak. Yine geçen yıl yenilikçi öğretmenler projesinde Türkiye birincisi olduk. İlk defa eğitim oskarları düzenledik. AB ve diğer projelerde de başarılarımıza yenilerini ekledik. Bu yılda her alanda başarılı olmak için 3 bin 907 öğretmenle öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Bu sezon okul öncesinde 4 bin 732 ilköğretimde 39 bin 866 ve ortaöğretimde ise 15 947 olmak üzere 60 bin 545 öğrencimiz var. Derslik ve öğretmen sıkıntımız yok. Yaz aylarında okullarımızda gerekli tadilatlar yapıldı. Bu yıl 48 yeni derslik inşa ettik. İlimizde toplam 218 okulda 2 bin 772 derslikle eğitim öğretim hizmeti sunacağız. 2011-2012 eğitim öğretim sezonunun sorunsuz geçmesini ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Uşak Vali Vekili Fahrettin Göncü ise yaz yalarında okullardaki fiziki olumsuzlukların giderildiğini ifade ederek velilere okulla aralarındaki bağı güçlü tutmalarını istedi. Eğitimin sadece okuldan ibaret olmadığını da belirten Göncü, veli, öğretmen ve öğrenci işbirliğine dikkat çekti.

Konuşmaların arından 8. sınıf öğrencileri bu yıl ilk defa okulla tanışan birinci sınıf öğrencilerine çiçek verdi. Ardından tören öğrencilerin protokol üyelerine çiçek vermesi, öğrencilerin şiir ve marş okumasıyla sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2011 Pazartesi 22:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?